DE ZAAK

Frans en zijn ex partner zijn ruim twintig jaar samen als hij er in de zomer van 2005 achter komt dat zij vreemd gaat. Frans maakt een einde aan de relatie, de ex vertrekt en hun twee kinderen (dan 7 en 9 jaar oud) blijven bij hem. Dan wordt Frans plotseling tijdens een schooluitje met zijn zoontje door de politie gearresteerd. Zijn ex heeft hem beschuldigd van jarenlange mishandeling en seksueel misbruik. Frans zit zes weken in voorarrest in de Koepel in Breda. Zijn leven zal daarna nooit meer hetzelfde zijn.

Op de volgende pagina’s kun je lezen wat Frans allemaal is overkomen, over de strijd om zijn kinderen en het onrechtvaardige gevecht met justitie die in zijn zaak fout op fout stapelde. Het verhaal van Frans is geen incident. Valse aangiftes rondom een scheiding komen regelmatig voor en bijna altijd zijn vaders daarvan het slachtoffer. Iedere gescheiden vader kan zomaar hetzelfde overkomen als Frans! Lees hier zijn verhaal →


DE BREDASE ZEDENZAAK op TV

Foto: still uit de TV reportage

Foto: still uit de TV reportage

De zaak van Frans komt in 2013 uitgebreid in de media als het journalistieke televisie programma De Vijfde Dag van de EO een indringende reportage maakt over de fouten bij justitie en hoe er bewust is gelogen door de officier van justitie om Frans veroordeeld te krijgen. Sindsdien staat deze zaak bekend als ‘De Bredase zedenzaak’.

 

Bekijk de TV uitzending ‘JUSTITIE LOOG BEWUST IN MISBRUIKZAAK’

Eerder in februari 2012 verscheen er een artikel in het Volkskrant Magazine waarin Frans (Fabian in het artikel) vertelt over de ernstige gevolgen van een valse beschuldiging en hoe dat zijn leven compleet veranderde. Lees het artikel ‘EEN LEVEN AAN DIGGELEN’ door Elsbeth Stoker.

Note: In het originele artikel wordt naast het verhaal van Frans (Fabian in het artikel) ook het verhaal van een andere door zijn ex vals beschuldigde man (Peter) vertelt. Om verwarring te voorkomen is het deel van Peter weggelaten.

Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van wat er over de zaak van Frans in de media is verschenen.