Internationale dag bewustwording ouderverstoting

Facebooktwitterlinkedinmail

Dag vd ouderverstoting 25042015Vandaag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor ouderverstoting/PAS. Door deze vorm van emotionele kindermishandeling verliezen per jaar – alleen al in Nederland – duizenden kinderen na een scheiding het contact met een van de ouders, heel vaak is dat de vader.

De hulpverlening en het rechtsysteem in Nederland (en België) falen bij het stoppen van vechtscheidingen en ouderverstoting/PAS. Scheidingskinderen die slachtoffer zijn van ouderverstoting ondervinden daar vaak de rest van hun leven de ernstige gevolgen van.

Lees meer over ouderverstoting/PAS en hoe vechtscheidende ouders een kind geestelijk kapot maken.

Lees hoe de familierechter het verschil kan maken bij (het stoppen van) ouderverstoting/PAS.

Hier vind je links naar meer informatie over ouderverstoting/PAS.

Hier vind je boeken over ouderverstoting/PAS.

 

6 gedachten over “Internationale dag bewustwording ouderverstoting

 1. 20 jaar geleden: Wat een gelukzalig gevoel. Ik was al enkele weken vrij want ik zou binnenkort vader worden van jou, mijn dochtertje. Wilde niets van je missen, geen moment. De dag van je geboorte: Een uniek, nooit eerder en later nooit meer meegemaakt gevoel, zo intens, heftig en gelukzalig emotioneel. Wilde voor jou zijn wat ikzelf heel mijn leven heb moeten missen: Een lieve zorgzame papa….Dat duurde amper 3,5 jaar. Daarna scheidde mama van mij. en jij volgde na veel onrust een paar jaar later, je was 6 en wilde “ZELF” niet meer??… Valse aangifte, Ouderverstoting, Demoniseren van mij, mijn familie en mijn omgeving, leugens, roddels, narcisme te voor en te na…..17 jaar geen vader- dochter contact meer, ik mis je, denk elke dag aan je. Binnenkort wordt je 20 jaar. Jouw geboortedag….voor altijd en eeuwig de mooiste dag van mijn leven. Ik wacht op de dag dat ik weer in jouw leven mag zijn..Dag, lieve dochter van me…
  papa

  • Hoi Gerard,
   Wat erg voor je, ik leef intens me je mee. Zo te lezen ben je een fantastische vader geweest en wil je alleen maar het beste. Jammer dat je een ex heb die zo doet. Zelf heb ik ook in zo’n situatie gezeten. Alleen mijn ex maakte het bond. Die was werkelijk alleen met zijn eigen leven bezig en zat tijdens de bevalling bij de chinees. Vreselijk! En daarbuiten om had hij veel vriendinnetjes buiten de deur waar hij zich mee vermaakte en als klap op de vuurpijl is hij een borderliner….Als ik het zo lees bofte jou ex met jou. Ik hoop echt voor jou dat je je dochter weer snel in je armen kan sluiten.

 2. Ik als moeder zijnde heb dit ruim 20jaar geleden ook meegemaakt tydens een scheiding, mijn kinderen waren toen 4 en 1 jaar, ben ze kwijtgeraakt en tot op de dag van vandaag geen contacten meer.

  • Ik maak dit ook al 9 jaar en 4 maanden mee. Door gestook van mijn ex die vreemd ging en een “nieuwe” relatie kreeg. Ik zie 3 van mijn 4 kinderen al die jaren niet meer. Mijn ex heeft gestookt, ze belogen en bedrogen. Ook heeft hij ze aangezet tot meineed en bedrog bij de rechtbank om op die manier van de alimentatie af te komen. Dit na 36 jaar huwelijk. Ook mijn 6 kleinkinderen zie ik niet meer. Hij probeert bij iedereen de gebraden haan uit te hangen en mij zwart te maken, zodat ik niemand meer heb.
   Hij probeert mij op die manier kapot te maken. Hij heeft gezworen om mij het leven zo zuur te maken dat ik geen leven meer heb. Mijn kinderen zijn niet de domsten, een kind is huisarts, een kind heeft een leidinggevende functie in een verzorgingstehuis en een kind heeft een leidinggevende functie bij een grote overheidsinstantie. Indien ik aangifte zou doen van meineed door mijn kinderen dan zouden ze allemaal hun beroep niet kunnen uitoefenen. Als moeder kan ik mijn kinderen niet laten vallen, hoop nog altijd op een eerlijke houding van hen. Zij kunnen mij echter niet meer in de ogen kijken. MAAR 1 DING IS ZEKER: Een moeder kan haar kinderen wel vergeven maar nooit vergeten.

 3. Bijzonder goed initiatief en veel succes
  Dutch Child Center houdt zich er ook mee bezig en wil graan samenwerken en gezamenlijke acties in elke vorm voor de rechten van kind en ouder.
  21.000 kinderen zijn uithuisgeplaatst en vele duizenden kinderen hebben last van de verschijnselen van dit ernstige syndroom van o.v.s.
  BJZ – nu Jeugdbescherming- is specialist in ouderverstoting de therapie kennen ze niet of willen ze niet.
  Duizenden getraumatiseerde kinderen met o.v.s.- wat een leed- worden niet geholpen. Jeugdzorg drogeert kinderen, de ouder heeft een uiterst karige bezoekregeling. Het syndroom van o.v.s. blijft in stand, kinderen blijven ziek.
  Alleen gezamenlijke actie of een platform zal ons ietsje verder helpen.
  Wie reageert op het verzoek tot nauwe samenwerking tegen al dit leed?
  Waarom is BJZ/Jeugdbescherming zo oppermachtig geworden? Er is helemaal geen tegenwicht door een goede organisatie van kind en ouder. Het gaat wel om 21.000 UHP kinderen en om 33.000 OTS ouders en kinderen.
  Ouderverstoting is een uiterst ernstig ziektebeeld o.a. met somatische( lichamelijke) kenmerken. Tot op heden reageert niemand van Jeugdzorg toch op dit fenomeen.
  A.u.b. gezamenlijk werken tegen dit onrecht bij kind en ouder. Zet je eigen emoties toch even opzij en kom naar voren en meld je aan bij 1 van ons.

 4. Wat goed dat jullie hier aandacht aan besteden .
  Er is zoveel onnodig leed bij de kinderen .
  Als civiel recht de waarheidsvinding zou uitvoeren . Kan er veel voorkomen worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.