Vechtende ouders maken kind geestelijk kapot

Facebooktwitterlinkedinmail

WAT IEDEREEN MOET WETEN OVER OUDERVERSTOTING

Kinderen zijn van nature heel loyaal aan hun ouders. Ook na een scheiding wil een kind onbevangen contact blijven houden met beide ouders. Als een kind dan ineens zegt dat het een van beide ouders niet meer wil zien, daar geen goed woord meer voor over heeft en zelfs haat ontwikkelt – zonder aanwijsbare reden – dan is er sprake van ouderverstoting.

Lastercampagne om andere ouder uit te schakelen

Ouderverstoting of PA (Parental Alienation) is een vorm van kindermishandeling en komt voor bij kinderen van wie de ouders verwikkeld zijn in een vechtscheiding. Meestal is er langdurige of steeds weer oplaaiende onenigheid over gezag, zorg en omgang. De ene ouder, vaak de ouder waar het kind de meeste tijd verblijft ofwel de verzorgende ouder, betrekt het kind bij het scheidingsconflict door het op te zetten tegen de andere ofwel de uitwonende ouder, met het doel deze uit te schakelen. Als gevolg van die lastercampagne wil het kind, uit zelfbescherming, uiteindelijk niets meer met de uitwonende ouder te maken hebben. Het kind ‘verstoot’ die ouder.

Illustratie: Robert Neubecker

Illustratie: Robert Neubecker

Kind verstoot eigen ouder

Het lijkt alsof het de eigen mening van het kind is, als het zegt dat het geen contact meer wil met de uitwonende ouder. Maar dit is het trieste gevolg van de voortdurende indoctrinatie door de verzorgende ouder; het constant kwaadspreken over en zwart maken van de andere ouder.

Vooral jonge kinderen zijn gemakkelijk te beïnvloeden. Als alles wat de uitwonende ouder doet of zegt door de verzorgende ouder wordt bekritiseerd en consequent als slecht, verderfelijk, weerzinwekkend, gevaarlijk of als ‘lastig vallen’ wordt bestempeld dan neemt een kind dat al snel voor waar aan. Het gaat de openlijke vijandigheid en haat tegen de uitwonende ouder overnemen.

Ouderverstoting is kindermishandeling

Innerlijk worstelt het kind met een enorm loyaliteitsconflict: het wordt door het scheidingsconflict van de ouders gedwongen te kiezen tussen vader en moeder. Dit druist zo in tegen de natuur van een kind, dat het hem/haar geestelijk letterlijk kapot maakt. De schade door ouderverstoting is dan ook nauwelijks te overzien. Vaak hebben deze kinderen hun leven lang last van de ernstige gevolgen. Zoals allerlei problemen op het psychische, emotionele, sociale en/of relationele vlak. Ook hebben ze vaak een negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen en lopen meer risico om op het verkeerde pad te komen en om later zelf te scheiden.

25% scheidingskinderen verliest contact met vader

In Nederland worden jaarlijks ongeveer 35.000 (minderjarige) kinderen geconfronteerd met de scheiding van hun ouders. Bijna 90% van die kinderen blijft na de scheiding bij de moeder. Een kwart van alle scheidingskinderen heeft in de jaren na de scheiding geen contact meer met de vader.

Overheid en familierechter houden ouderverstoting in stand

illustratie: theangrydaughter.blogpost.com

illustratie: theangrydaughter. blogpost.com

Als je dit allemaal leest is het onbegrijpelijk dat hier niets aan wordt gedaan. De Nederlandse overheid laat deze kinderen (en hun vaders!) volledig in de steek en laat toe dat vele duizenden kinderen per jaar het slachtoffer worden van kindermishandeling. Met alle ernstige gevolgen van dien. Niet alleen voor de kinderen zelf, maar ook voor de maatschappij die nog decennia lang wordt opgezadeld met door ouderverstoting getraumatiseerde generaties.

Daarnaast werkt het verziekte (familie)rechtssysteem ouderverstoting in de hand. In plaats van aan oplossingen te werken en gescheiden ouders en kinderen bij elkaar te houden, escaleren de problemen zodra een van de ouders naar de rechter stapt.  De ouder die zich schuldig maakt aan ouderverstoting wordt de hand boven het hoofd gehouden. Sterker nog, die wordt beloond voor hun gruwelijke daden, want in de meeste gevallen beslist de rechter uiteindelijk in het voordeel van de ‘onveilige en manipulerende’ ouder. De andere ouder, in veel gevallen de vader, heeft het nakijken en ziet zijn kinderen – met dank aan de rechter – meestal lang of helemaal niet meer…

Lees hier meer over familierecht en ouderverstoting →

GERELATEERDE BERICHTEN:
Bronnen:
Verpasseerd ouderschap – Joep Zander e.a.
www.vaderkenniscentrum.nl

27 gedachten over “Vechtende ouders maken kind geestelijk kapot

 1. Dat vaders slachtoffer van ouderverstoting zijn is inmiddels ook een beetje achterhaald. Steeds meer moeders krijgen hier ook mee te maken en wat ik in dit artikel mis is dat eventuele nieuwe partners van de ouders die de lastercampagne voeren daar (onbegrijpelijk) graag nog een schepje bovenop doen. Hierdoor komen kinderen in een nog groter loyaliteitsconflict want de nieuwe partner wil de verstoten ouder gaan vervangen. Ik zeg niet dat alle nieuwe partners zo zijn, gelukkig niet, maar het heeft wel een negatieve uitwerking op kinderen als er geen respect is voor de biologische ouder(s).

  • Beste Carola, Ik begrijp jouw reactie dat ouderverstoting niet alleen vaders treft, maar ook steeds vaker moeders. Graag wil ik dat nuanceren, want in het blog – dat overigens dateert uit 2014 – wordt niet expliciet over verstoten vaders gesproken, maar over ‘ouder’. In het animatiefilmpje, dat inmiddels ook redelijk gedateerd is, wordt gezegd dat ouderverstoting voornamelijk vaders treft. Wat correct is.
   Ik en het met je eens dat nieuwe partners nogal eens een aanzienlijke bijdrage leveren aan het vervreemdingsproces en soms zelfs de initiatiefnemer of neemster zijn. In mijn boek over ouderverstoting dat in oktober uitkomt geef in daar verschillende voorbeelden van.

 2. Weet iemand ook een boek voor het kind zelf om te lezen hoe hiermee om te gaan en zo ook kunnen inzien wat de rechten zijn.

  Bijvoorbeeld dat het kind weet dat hij/zij hierop ook mag en kan zeggen dat hij/zij niet wil praten over mama/papa richting de andere ouder in negatieve vorm?

  • Die boeken zijn er helaas nog niet, er zijn er velen die geprobeerd hebben om boeken uit te brengen maar door het corrupte systeem verboden werden uitgegeven te worden (De Rotterdamse babyroof) is daar een mooi voorbeeld van.
   Het gaat over het wangedrag van jeugdzorg die vaak bij dit soort situaties betrokken raakt met vaak desastreuze gevolgen. Een kind krijgt hier vanaf zijn 16e juridisch spreekrecht, dat houdt in dat het kind zelfstandig mag beslissen bij welke ouder het wil wonen. Ouders kunnen dan niet meer beslissen wat het hoofdverblijf van het kind zal zijn. In Den Haag zit een rechtswinkel speciaal voor minderjarigen die kunnen helpen met een brief voor de rechter op te stellen en de gang naar de rechter te maken. Als verstoten ouder proberen zo veel mogelijk contact te (via social media) houden om tegenwicht naar de verstotende ouder te bieden zodat het kind zelf gaat ondervinden welke ouder het daadwerkelijke probleem is. Let wel; dit gaat alleen op voor oudere kinderen maar boeken over dit onderwerp vraagt ook om de wat oudere kinderen. Ik hoop dat er ooit een uitgever is die het lef heeft om boeken over dit verschrikkelijke onderwerp te publiceren. Gelukkig krijgt ouderverstoting steeds meer aandacht op verschillende kanalen zoals LinkedIn, herken ouderverstoting en echt scheiden zonder schade. Villa Pinedo biedt buddy’s aan voor minderjarigen om te praten over de scheiding van hun ouders.

   • Carola, jongeren van 16 jaar beslissen niet zelfstandig bij welke ouder ze willen wonen. Tot ze 18 jaar zijn beslissen de ouders daarover en als die er niet uitkomen, de rechter. Die heeft de wettelijke plicht om het kinderen/jongeren te horen en het kind mag zijn/haar mening geven. Maar de rechter beslist. Iets anders is wat de ‘mening’ van het kind waard is als er sprake is van ouderverstoting en het kind niet met de eigen stem spreekt, maar met die van de programmerende ouder. Daar gaat het helaas nogal eens mis…

 3. Hoe zit het met vaders of moeders die hun kinderen onder druk zetten liegen bedriegen tegen instanties en dwingen de kinderen te kiezen voor vader omdat vader wraak wil naar ex vrouw. Ik hou mijn poot nog altijd stijf door geen negatieve dingen te zeggen over vader maar hij blijft de kinderen onder druk zetten specialisten denken dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft anti sociaal ik denk niet dat veilig thuis daar tegen op gewassen is maar laten wel keer op keer de kinderen onder psychische druk staan en daarbij ook ik als moeder want je gaat eraan kappot als je je kinderen ziet leiden. Hij hij vind zichzelf geniaal speelt de goede ouder en weet ineens hoe het wel hoort laat zich dus van zijn goede kant zien en gaat vervolgens weer door met dezelfde mishandeling. Deze behandeling ken ik maar al te goed maar bewijsen is te moeilijk zegt de politie. Ik ben daarom enorm bang voor de geestelijke gezondheid van onze twee kinderen. Ons want zo zag ik het voor me papa en mama alle twee gelijk niet hoeven kiezen en na een al zo bewogen tijd hun draai weer vinden. Mijn kinderen zijn hoopjes mens last van een man die niet kan verwerken dat ik er niet meer ben. Om voor hem te werken. Zwaar aan de alcohol en als hij smiddags thuis komt ligt te slapen op de bank dronken . De kinderen aan hun lot over gelaten. Maar bewijs maar eens dat het hier om geestelijke mishandeling gaat. Ik ben ten einde raad. Een moeder die al jaren onder spanning staat door de mishandeling van vader naar kinderen toe. Hier mag ik het zeggen wat een ongelofelijke hufter van een vader is dit. Maar mond houden tegen de kinderen.

   • Beste K en Sabine,
    Geestelijke mishandeling, ook wel (ex-)partnergeweld of coercive control genoemd, komt relatief veel voor. Er is veel onwetendheid over, ook bij professional waaronder politie, jeugdzorg, advocaten, rechters etc. Juist omdat het ‘achter de voordeur’ plaatsvindt. Het wordt niet herkend, maar vaak ook niet onderkend als slachtoffers daar melding van maken. Misschien hebben jullie iets aan de website van Het verdwenen zelf.
    Veel sterkte! Monique

 4. Herkenbaar!! Mijn ex zegt steeds als de kinderen er bij zijn hoe slecht ik ben en hoe moeilijk mijn oudste vier jaar het er mee heeft. Dat ik de kinderen schade breng. Net een hele fijne vakantie gehad en de jongens wilden niet meer naar huis. Ik heb hier maar niets over gezegd en vertelt dat ze nu twee huisjes hebben en dat t belangrijk is dat ze ook tijd met moeder doorbrengen. Helaas gebeurt dit andersom niet. Nu nog steeds met het ouderschapsplan bezig omdat mevrouw wil dat ik de kinderen twee keer in de vier weken zie. En iedere dag voordat ik de kinderen haal komen er hele verhalen over dat de kinderen er moeite mee hebben dat ze naar vader moeten en geen zin hebben en er niet van slapen waardoor ik weer in zak en as zit en bijna niet kan genieten van de dag met hun. Ik wil de kinderen gewoon vaker en ben bang dat ze langzaam bezig is om ze te vervreemden van mij. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik bewaar de rust zoveel mogelijk en wil liever geen juridische stappen. Ik wil gewoon normale omgang zonder strijd. Helaas zit ze in het werk en weet ze precies wat ze moet doen en zeggen om me ten gronde te richten. Jammer… Ik snap best dat vaders het soms niet meer zien zitten en de strijd opgeven en het contact verbreken omwille van hun kinderen. Maar dan ben je ook weer de boosdoener. Want je handelt zogenaamd niet in het belang van de kinderen maar voor je eigen egoïsme. Dus ja waar eindigt dit.

  • Hoe je ook je best doet, je trekt aan het kortste eind. Ik zit redelijk precies in ditzelfde schuitje. Ik ben als vader al vervangen in alles. Maar blijf zelf altijd eerlijk en oprecht, dan kom je een heel eind. Kinderen worden groter en naarmate ze ouder worden zullen ze inzien wat er gebeurd is al die jaren. Inmiddels is mijn ex zo dom om stelselmatig leugens te mailen etc naar mij toe en ik laat dit de kids zien en lezen. Ze zijn 12 en 9 en de oudste gaat straks naar de middelbare school toe. Ik verwacht dan niet dat deze dan keurig klaar staat om ze op te halen. Ze krijgen hun eigen vriendenkring en school met huiswerk. Probleem is alleen dat mijn ex de kinderen verbiedt mij te mogen appen of facebooken. Ik ben overal van geblokkeerd door mijn ex. Als het zover is dat ze niet meer hier komen wil ik wel met ze kunnen appen, bellen of wat dan ook om op die manier het contact te kunnen blijven onderhouden. Maar je trekt veelal aan het kortste eind wat je ook wil doen. Leg je er deels bij neer en hoop dat het mettertijd goed komt.

 5. Schandalig, zelf ook meegemaakt als moeder. Advocaten denken alleen aan: hoe kan ik mijn cliënt zoveel mogelijk laten betalen. In canada is een systeem van cursus voor scheidende ouders..coaching ..mediation enz.pas als dat traject succesvol is afgesloten,kun je officieel scheiden. Dat werkt preventief aan dit probleem ipv bij problemen incappabel bureaujeugdzorg enz in te schakelen…met alle traumatische ervaringen/ gevolgen van dien.

  • Dat zou hier in Nederland ook zeer welkom zijn. Het rechtssysteem hier is zeer verouderd en laat veel te wensen over.
   Ook vind je weinig hulp voor ouders met oudere cq volwassen kinderen die gaan scheiden.
   Loyaliteitsmishandeling zou strafbaar moeten zijn in ons land. Ik wordt er misselijk van zoals hier met je wordt omgegaan.
   Ik heb hier zelf mee te maken, mijn scheiding duurt nu al ruim drie en half jaar. Het contact met mijn zoon van inmiddels ruim 21 is minimaal.De grootste uitdaging zoals voor de ouder waarbij het kind woont is de moeder in dit geval buiten spel zetten. Maar ziet totaal niet wat hij onze zoon aandoet. Scheiden is nooit leuk voor kinderen, maar er op deze manier mee omgaan is kansloos. Kinderen houden van beide ouders en keuzes laten maken is een grote misdaad. Ik hoop zo dat hier een ander wetsvoorstel voor komt.

 6. Pingback: Vechtscheiding: rechtsysteem beloont ruziezoek(st)er | De gevolgen van valse aangifte

 7. ik lees voornamelijk over vaders die problemen ervaren met ouderverstoting maar wat dacht je van moeders? dankzij leugens van mijn ex(de vader dus) ben ik de kinderen kwijt geraakt, hij heeft zulke leugens verteld aan Jeugdzorg dat die ze bij mij heeft weggehaald en nu wonen ze bij hem, ik zie mijn kinderen nauwelijks, via telefoon ook geen kontakt, de oudste huilt elke keer als ze wel een keertje bij me zijn, dat hij me zo mist, dat hij bij mij wil wonen, de jongste heeft mega drift buien en beide doen het zeer slecht op school, iedereen in mijn omgeving noemt mij een goede moeder en ik weet dat dat ik dat ook ben, maar tegen ouderverstoting lijkt niets gedaan te kunnen worden, ik heb nu al 7 rechtzaken gehad voor een omgangregeling en mijn ex houd zich aan geen enkele uitspraak, waarom doet de overheid niets?? ik voel me echt radeloos, het verdriet van mijn kinderen doet pijn, en het feit dat het niet goed met hen gaat ook, ik wil hen niet weg halen bij hun vader maar ik wil hen gewoon regelmatig zien en zij mij.. wordt me nu onmogelijk gemaakt.. ik weet het echt niet meer wat ik nog kan doen.. als er iemand , iemand, wie dan ook dit leest en denkt ik kan helpen.. alsjeblieft help dan ook!!

  • Beste Linda, Natuurlijk is het voor moeders die hun kinderen niet zien net zo vreselijk als voor vaders. Maar dat er vaker over verstoten vaders wordt gesproken heeft er mee te maken dat in Nederland nou eenmaal meer vaders hun kinderen niet zien dan moeders. Ouderverstoting is verschrikkelijk voor alle betrokkenen. Het grootste probleem is dat er nauwelijks kennis is bij jeugdzorg, andere hulpverleners en instanties die met kinderen en ouders in scheidingssituaties werken. Ouderverstoting wordt niet (h)erkend… Kijk eens op de website van Erna Janssen, zij weet als hulpverlener veel van ouderverstoting. Misschien kan ze iets voor je doen. Heel veel sterkte!!

  • Gescheiden vader van twee kinderen, ik ben een eerlijke persoon maar de maatschappij hecht geen waarde aan eerlijke mensen. Mijn twee kinderen van 16 en 13 jaar waar ik heel erg van hou maar door de moeder als wapen gebruikt tegen mij.
   Mijn ex en ik zijn buitenlanders de twee kinderen zijn hier in Nederland geboren. Ik ben mijn baan kwijt geraakt door discriminatie mijn ex heeft nu een blanke man en kinderen die liegen alleen maar tegen me. Ik heb mijn kinderen normaal opgevoed ik heb ze alleen maar Nederlands geleerd omdat ik vind dat we in Nederland wonen dus moeten we maar Nederlands spreken.
   Terwijl ik wel drie buitenlandse talen spreek. Mijn ex heeft mij kapot gemaakt en bijna mijn moeder ook, nu denk ik om het contact te laten verwateren alleen omdat de kinderen niet meer tegen mij liegen.
   Als kinderen hun vader niet meer zien hoeven ze niet meer te liegen
   Het doet veel pijn ik ga er mee naar bed en ik sta er weer mee op elke dag al drie jaar lang, ik kan het niet meer. Op verjaardagen van kinderen doe ik geen oog dicht ik blijf de hele nacht wakker, ik heb ze nog nooit zo een gemist. Ik kan het niet meer dus ik denk dat het maar beter is om los te laten ik wil geen leugens meer.

   • Beste Kumar, Het is schandalig hoe de Nederlandse overheid toestaat hoe gescheiden ouders en kinderen uit elkaar worden gedreven. Het ‘systeem’ en daarmee bedoel ik het familierecht, inclusief Raad vd Kinderbescherming en jeugdzorg, deugt voor geen meter. Moeders wil is wet en (gescheiden) vaders trekken aan het kortste eind. Je zou eens contact op kunnen nemen met het Vader Kennis Centrum, daar is ook specifieke kennis aanwezig rondom allochtone (gescheiden) vaders. Het is vreseijk als dit je overkomt, maar probeer ook aan jezelf te denken; het leven gaat door, hoe moeilijk het ook is… Heel veel sterkte!

   • Beste Kumar;
    Je bent niet de enige. Ik leef sinds meer dan 4 jaar zo. Ik heb ook opgegeven. Ik kan het echt niet meer. Ik zie mijn kinderen ook niet. Het vies Nederlandse systeem stimuleert dit. De moeders gebruiken kinderen als wapen. Ze maken hun leven kapot en de overheid glimlacht. Alle instanties weten dat het beter is dat kinderen bij mij komen wonen omdat ze een beter evenwichtig leven zullen krijgen en niet meer psychische mishandeld worden. Maar jammer genoeg doen ze niets. Dit omdat hun belang is dat zulke situaties blijven bestaan. Belang van de kinderen gebruiken ze als smoesjes. Ze kijken alleen naar hun belang ondanks dat ze levens van de vader en de kinderen kapot maken.

  • Ik heb dat 7 maanden gehad, jongste was net 3 maanden oud. Tweede rechter was geweldig. Ze zei gewoon: verplichte mediation. Geld geven, onderdanig opstellen, alle schuld op je nemen voor de scheiding en sorry zeggen tegen hem heeft in mijn geval geholpen en hij eiste dat ik hulp kreeg met kinderen opvoeden, prima. Hij verhuisde ineens. Prima. Ik verhuis wel mee. Nu zijn we goeie vrienden en hij heeft ook z’n excuses aangeboden. Maar nog steeds: Hij wil de baas zijn. Prima. Die vrouw die via Jeugdzorg was ingeschakeld (zij was van een ander bureau) zei dat ik het prima deed en vroeg waarom ik niet voor mezelf opkwam. Ik ben niet gek. Nooit meer dat gelazer. Ik vind alles prima zolang ik m’n kinderen maar zie.

 8. Mijn zoon heeft afstand genomen van zijn kind, na enkele rechtszaken zijn we er achter gekomen dat doorgaan geen enkele zin heeft. Ook aan Jeugdformaat heb je niets. Advocaat van ex denkt ook niet in het belang van het kind.
  Kortom het kind is de dupe omdat moeders nergens aan mee wil meewerken en dat kan allemaal maar in dit land.Er worden geen sancties opgelegd wegens het verstoren van een bloedband. Mijn zoon ziet zijn dochtertje niet meer terwijl zij 4 handen op 1 buik waren. Moeders wil is wet. Het kind is hun pop en deze willen ze aan niemand afstaan laat staan aan de nieuwe vriendin van de vader.

 9. Ben net zelf bij het grofvuil gezet door manlief na een relatie van bijna twintig jaar. Hoe ik dat mijn kinderen moet uitleggen?
  “Ach je vader is gewoon uitgekeken op je moeder, begrijpelijk want ze is een oersaaie huismoeder geworden. Ook haar lichaam is door jullie komst achteruit gegaan en afstotelijk geworden. Dus het is mama’s schuld: mannen houden nou eenmaal niet van saaie, afgedankte vrouwen.”

  • Beste moeder, Jouw frustrasties en woede over de verbroken relatie zijn heel begrijpelijk. Ik hoop oprecht dat de ‘uitleg’ aan jouw kinderen zoals je die hier opschrijft, inderdaad slechts voor deze plek bedoeld is. Want dat is juist waar dit blog over gaat: kinderen gaan er (geestelijk) aan kapot als gescheiden ouders tegen hun kinderen kwaadspreken over elkaar. Door alle (scheidings)woede en verdriet verliezen ouders het belang van de kinderen vaak uit het oog. Hoe erg je jouw ex partner ook haat etc., hij blijft de vader van jouw kinderen. Jullie zijn wel ex-partners, maar je blijft samen altijd de ouders van jullie kinderen. Wil je meer weten over kinderen en scheiding, kijk dan op http://www.villapinedo.nl en lees de open brief die geschreven is door kinderen met gescheiden ouders. Veel sterkte!

 10. Ja, Triest mensen maak het zelf ook mee, tot voor kort 7 maanden m’n dochter niet mogen zien van JGZ omdat deze samen spande met de moeder. 4 jaar lang vanaf geboorte was ik de verzorgende ouder. NU was ik ineens een alcoholist, misbruikte m’n dochter zelfs, en JGZ vond dat er geen inzicht in de opvoedkundige situatie bij dr. vader in het ouderlijke huis was.
  Geen aangiftes, geen onderzoek. geen enkele serieuze melding of aanwijzing.
  NU is er onderzoek geweest, vader dochter band is super, alle hulp valt stil. vervolgens gaat moeder zeggen, de wisselingen gaan niet goed. Dochter wil niet meer. Terwijl dochter zelf zegt Papa ik ga je missen een uur voordat ze naar dr. moeder terug moet. Ik was d’r rugzak, d’r kleding, d’r broodtrommel en dr melkfles die mega vies is. IK krijg gezeik en vieze kleding retour, ik geef ze mee in belang van m’n dochter, anders krijg ik daar problemen mee, die werden in het verleden ook al verzonnen, dat ik haar voor de deur omkleede.

  Ik doe alles voor mn dochter, en laat me maar vernederen, ze krijgen ons samen niet klein, want ik doe alles voor haar goed.

  Hoe kan je z’n moeder tot inkeer krijgen ? wie heeft daar tools voor ? waar vind deze moeder de kracht zo een kind kapot te maken, en nog zeggen dat ze in belang van kind handeld.

  Ik hoop dat ik de beste opa ooit voor haar kinderen kan worden, en dat ik m’n dochter nooit verlies, maar ik heb nog een enorme weg te gaan.

  • Sterkte Herman, blijf rustig. Ik was ook de verzorgende ouder, maar vaders staan 10-0 achter. Blijf primair een vader en reageer niet! Ik heb al wat melkbekers gekocht en gooi gescheurde broeken weg…
   Na 6 jaren gevecht tegen mij met ontelbare rechtszaken, aangiftes en kansloze jeugdzorg gaat de strijd op volle kracht door. Maar ik heb een lieve vriendin, een nieuw gezin en ben mijn kind nog steeds niet kwijt geraakt… Maar je hebt een enorme weg te gaan…. heel erg veel sterkte, rust en wijsheid iedere keer weer opnieuw toegewenst!

  • Goed bezig Herman. Helaas herken ik veel hetgeen je schrijft en moet zelf ook vele vernederingen ondergaan welke mijn ex op mij afvuurt en waartoe ze van de vrouwelijke Rechters van Midden Nederland alle tools gekregen heeft aangezien geen enkele Rechter mijn ex terecht heeft gewezen. In mijn optiek maken deze Rechters zich opzettelijk schuldig aan poging tot moord en het doelbewust beschadigen van vaders en kinderen. Het is bij wet verboden lijkt mij levens doelmatig kapot te maken. Het erge hiervan is dat het degenen zijn die de wet zouden moeten naleven! Ik vraag mij wel vaak af hoeveel vaders en kinderen opzettelijk direct of indirect de dood in zijn gejaagd door deze schurken van Rechters die ook nog eens beschermd worden….van onze belastingcenten. Hoe zuur wil je het hebben als eerlijke vader en kinderen?

 11. Waarom worden mensen niet gestraft, die ongelimiteerd valse aangifte, doen over hun ex partner.
  En er maar op los liegen .
  Zelfs hun kinderen laten ze valse verklaringen afleggen .

  Dit soort mensen zouden gestopt moeten worden .

  Dit gedrag heeft niets meer met belangen van kinderen te maken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.