Vrouwen die ex vals beschuldigen, worden zelden vervolgd

Facebooktwitterlinkedinmail
Vrouwe Justitia-2

In de Volkskrant  stond een nieuwsbericht met de titel: ‘Moeder vervolgd na vals Amber Alert over dochter (9)’. De moeder in kwestie had bij de politie gemeld dat haar dochtertje was vermist. De politie zet een grootscheepse zoekactie op – inclusief helikopter – en geeft een Amber Alert uit. Achteraf blijkt dat de moeder al die tijd wist dat haar dochter gewoon bij haar vader was, de man van wie zij pas was gescheiden. In november mag de moeder het allemaal voor de rechter komen uitleggen. Een goede ontwikkeling, want dat geldt meestal niet voor vrouwen die hun ex partner na de scheiding vals beschuldigen van (kinder)mishandeling of seksueel misbruik. Zij worden zelden vervolgd.

Volgens John Remmerswaal plaatsvervangend hoofdofficier van het Openbaar Ministerie in Breda ‘is het erg lastig om te onderzoeken én te bewijzen of er bij zo’n aangifte volledig of gedeeltelijk gelogen is’. Hij zegt dit op 11 februari 2012 in de Volkskrant in een nieuwsbericht over de tientallen gescheiden vaders die jaarlijks door hun ex vals worden beschuldigd van mishandeling of misbruik. Het leven van deze onterecht beschuldigde vaders is, ook na vrijspraak, meestal volledig verwoest en het contact met hun kinderen onherstelbaar beschadigd. In het nieuwsbericht komt ook de zaak van Frans (Fabian) ter sprake en wordt verwezen naar een uitgebreid artikel in het Volkskrant Magazine over wat hij heeft meegemaakt.

De reactie van Remmerswaal is opmerkelijk, zeker gezien de enorme gevolgen die een valse aangifte op het leven van de betrokken vaders heeft. Het is een strafbaar feit waar maximaal twee jaar gevangenis op staat. Maar waarom worden deze valse aangeefsters dan niet vervolgd? Omdat, zoals Remmerswaal beweert, ‘het lastig is om een valse aangifte te bewijzen.’ Dat zal soms best zo zijn, maar het bewijzen van moord en andere strafbare feiten zal in veel gevallen net zo ‘lastig’ zijn.

Politie en OM verantwoordelijk voor escalatie (valse) aangifte

Opvallend is dat organisaties als de LEBZ (Landelijk Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken) en (wetenschappelijk) onderzoekers er helemaal geen moeite mee hebben om aan te tonen of een aangifte al dan niet vals is. Zij doen wat politie en Openbaar Ministerie bij zedenaangiften nalaten: objectief onderzoek doen! In het bijzonder bij zedenaangiften ontbreekt het hier maar al te vaak aan. De valse aangeefster wordt klakkeloos geloofd en rechercheurs doen geen moeite om haar verklaringen feitelijk te controleren. Juist door deze ernstige tekortkomingen in het opsporingsonderzoek kan de valse aangifte escaleren en wordt de ex partner en vader onterecht beschuldigd van (en vervolgd voor) mishandeling of misbruik.

De gevolgen voor de vader in kwestie zijn enorm. Zijn leven staat volledig op zijn kop en wordt nooit meer zoals het was. Vaak wordt hij gearresteerd en zit een periode onschuldig in de gevangenis. Zijn kinderen ziet hij nog sporadisch en vaak helemaal niet meer. En dat is precies waar het moeders die de valse aangiften doen om gaat: de kinderen voor haar alleen. Een hele eenvoudige en goedkope manier om je ex-partner na een scheiding uit je leven te laten verdwijnen en hem als vader volledig buiten spel te zetten. Deze moeders komen er ongestraft mee weg; ze worden zelden vervolgd.

Valse aangifte uit wraak, teleurstelling of om de kinderen

Door niet te vervolgen geeft het Openbaar Ministerie een heel verkeerd signaal af aan gescheiden moeders die geen zin hebben in ‘gedoe’ met de vaders van hun kinderen over zorg- en omgangsregelingen. Ook wraak, verdriet of teleurstelling over de misgelopen relatie kunnen redenen zijn waarom vrouwen hun ex partner vals beschuldigen van ernstige feiten als mishandeling en misbruik. In veel gevallen is er sprake van een psychische problematiek of persoonlijkheidsstoornis.

Ook Ybo Buruma (lid van de Hoge Raad) constateerde enkele jaren geleden, toen nog als hoogleraar strafrecht, dat valse aangifte nauwelijks worden aangepakt. Hij vindt het ‘verwonderlijk dat de overheid geen rem zet op valse aangifte, zeker omdat van oudsher de onjuiste aanklacht zwaar werd opgenomen.’

Volgens Remmerwaal van het Openbaar Ministerie is er ‘de afgelopen jaren wel meer aandacht gekomen voor de herkenning van een valse aangifte.’ Hij zegt dit in het hierboven genoemde nieuwsbericht van 11 februari 2012. ‘Meer aandacht’ lijkt mij behoorlijk mager, het roer had allang volledig om gemoeten. Al in 1997 schreef Chris Veraart, advocaat en gespecialiseerd in valse beschuldigingen, Valse Zeden. Een boek over valse aangiften in zedenzaken, de twijfelachtige rol daarbij van politie en het Openbaar Ministerie en de nachtmerrie waarin de onterecht beschuldigde man terecht komt. In die tijd was al volstrekt helder hoe vrouwen seks inzetten als wapen tegen hun ex partner en daar ongestraft mee wegkomen. Hoe kan het zijn dat er een kleine twintig jaar na dato nog nauwelijks iets is veranderd en de valse aangeefster nog altijd zelden wordt vervolgd?

Gloort er hoop?

Eind januari 2012, vlak voordat bovengenoemd nieuwsbericht verschijnt, komt de NOS met het hoopvolle nieuws dat justitie voortaan altijd vervolging gaat instellen bij een valse zedenaangifte! Volgens de woordvoerster van het Openbaar Ministerie, officier van justitie Eva Kwakman, is een valse aangifte allang strafbaar, maar tot nu toe bracht het OM die niet voor de rechter. Het natrekken van valse meldingen kost volgens justitie veel tijd en geld en is bovendien erg gelastend voor degene die beschuldigd wordt. Justitie denkt dat er veel minder valse aangiftes komen als er altijd wordt vervolgd.

Zo stellig als officier van justitie Kwakman is in het NOS bericht en in het radio interview dat ze later die dag geeft over het vervolgen van valse zedenaangiften, zo terughoudend is plaatsvervangend hoofdofficier Remmerwaal daarover in het Volkskrant nieuwsbericht, slechts enkele dagen later. Vreemd genoeg is er blijkbaar geen landelijk beleid en is het regio afhankelijk of een vrouw die een valse zedenaangifte doet, wordt vervolgd of niet. Dat lijkt mij een zeer onwenselijke situatie.

Sinds het hoopvolle bericht dat vrouwen die valse aangiften doen voortaan worden vervolgd is het angstvallig stil vanuit justitie. Ik ben benieuwd of er bijna drie jaar later nu werkelijk iets is veranderd. Graag een reactie als je hier het antwoord op hebt!

Bekijk ook de ZEMBLA TV uitzending ‘Verdachte Vaders’ over het toenemend aantal moeders dat na een echtscheiding met ruzie over de omgang met de kinderen, een valse zedenaangifte doet om hun gelijk te krijgen, maar vooral om de ex-partner uit het leven van hun kinderen te bannen.

Bronnen:

22 gedachten over “Vrouwen die ex vals beschuldigen, worden zelden vervolgd

 1. Het is inmiddels 2020, zoals te lezen is in het artikel is het probleem van een valse aangifte doen al heel lang bekend, dus je zou denken er is inmiddels wel iets verbeterd.

  Niets is minder waar!

  Mijn ex heeft inmiddels wel 10 keer (waar ik van weet) contact opgenomen met de Politie, de 8e keer heb ik zelfs een dag vast gezeten. Gelukkig had de politierechter de zaak snel door en was er vrijspraak op alle punten. Wat mij nu het meeste verbaasd is dat bij de 8e keer het een duidelijke herhaling was van een eerdere valse melding (bewijsbaar vals), maar denk je dat de OvJ daar interesse in heeft? Welnee, huiselijk geweld heeft prioriteit, dus ongeacht de aannemelijkheid: vervolgen!

  Dus wat moet je doen als man: kop houden en incasseren.

 2. Hoi.
  Mijn ex vriendin heeft aangifte gedaan omdat ik mijn kind wilde zien.
  En nu beweerd zij dat ik haar mishandeld heb mijn 2 andere kinderen overstuur

  Want hun vader werd afgevoerd, op het bureau aangekomen kreeg ik te horen dat ik daar een deur ingetrapt zou hebben en haar meerdere malen te hebben geslagen met een foto lijst. ik heb haar alleen op de hoogte gesteld dat ik een omgangsregeling wilde via de rechter. Mijn ex heeft in het verleden al eerder valse aangiftes gedaan oa van verkrachting, haar toenmalige vriend is helemaal geruïneerd en was zijn werk kwijt bij defensie.
  Ik heb steeds beweerd dat ik niks gedaan heb want dit is ook zo. ze heeft me belooft mij kapot te maken en dat lukt haar wel aardig, mijn zaak komt 16 aug voor. Mijn zoon die ik nu al bijna 2 maanden niet gezien heb is dan een half jaar. Mevrouw heeft al een volgend slachtoffer, deze man is dus meer en vaker bij mijn zoon geweest als ikzelf.
  Ik moet weg blijven bij dr maar kan er soms nachten lang niet van slapen we hebben het voor dat het uit ging zo vaak besproken dat vrouwen die dat doen ziek zijn en niet deugen. Ik heb twee kinderen uit een eerder huwelijk die zijn dagelijks bij mij en ik moet er niet aan denken als ik straks vervolgd word wat er met hen gebeurt.
  En met mike mijn zoon die ik samen met haar heb, ik kan me bijna al niet meer herinneren hoe die eruit ziet.
  Ook al ken ik hem niet hij is mijn zoon en het geeft een leegte in me waar ik bijna in verzuip. Zelfs de agenten die mij verhoord hebben zagen dat het onzin was, tevens haar zelf toegebrachte verwonding twee kleine krasjes nou ik weeg 100 kilo en als ik iemand sla dan voel je dat echt wel, zeker met een foto lijst.
  Ik werd de volgende middag losgelaten maar dat was mevrouw nog niet erg genoeg ze had ook nog eens verklaard dat ik haar bedreigd had met een vuurwapen en in drugs handelde.
  Nou ik heb tegen de ondervragende agente gezegd dat als dat zo was ik geen kleren bij de Primarkt hoefde weg te halen.

  Ik ben een liefhebbende vader van 3 kids waarvan ik er 1 waarschijnlijk nooit meer zie of leer kennen ze zou me kapot maken was haar belofte en ik ben bang dat ze in haar smerige spelletje gaat slagen.
  Mijn zitting is 16 aug en zet de uitkomst wel op de site.
  Maar echt voor sommige vrouwen moet je gewaarschuwd worden en mijn bron is zo iemand.
  Ik heb spijt van de dag dat ik dr ontmoet heb.
  En lieve mike hoop dat je dit ooit eens leest.
  Ik hou van jou en je was en bent altijd welkom je broers missen je ook.
  Ook al worden er straks allemaal rare dingen verteld over mij ik houd een dagboek bij. Alles wat ik met je broers beleef en hoop dat je me ooit gaat zoeken zodat ik je het kan overhandigen en je het kan lezen.
  Hoe ik dus echt ben.
  Ik ben heel erg bang dat ik mijn andere kinderen kwijt raak want ze heeft al gezegd dat dit het begin was en ze niet zal stoppen tot ik maar 1 uitweg heb, maar zover laat ik het niet komen.
  Ik moet mijn handen ervan af trekken maar geloof me jongen er gaat niet 1 dag voorbij dat ik niet aan je denk..
  Hoop dat het allemaal ooit eens goed gaat komen en recht gezet word.
  En ik hoop ook echt dat de vrouwen die dit allemaal doen kunnen worden vervolgd.
  Want ze verwoesten idd je hele leven.
  En dan vind ik het lik op stuk beleid wel een mooi idee.
  Wat je zaait zul je oogsten.
  Ik houd jullie op de hoogte.
  Groetjes m de j uit 058

 3. Wat een ellende er allemaal kan ontstaan na een valse aangifte door een ex-partner! Het is te triest voor woorden dat de oorzaak van alle ellende, de valse aangifte, niet of nauwelijks aangepakt wordt.
  Niet alleen de ellende voor de vals beschuldigde ex is van belang, maar de gigantisch maatschappelijke kost die gepaard gaat met een dergelijke valse aangifte bestaande uit kosten van politie, justitie, jeugdzorginstanties, maatschappelijk werk en mogelijk zelfs de kosten van arbeidsongeschiktheid/werkeloosheid van de vals beschuldigde ouder ten gevolge van de vals beschuldiging. Dit alleen al zou voor de politiek toch een argument moeten zijn, om “de valse aangifte” veel harder aan te pakken.

  Ook ik heb recent met een valse aangifte te maken gekregen. Mijn ex heeft valse aangifte tegen mij gedaan bij de politie dat ik mijn kinderen zou mishandelen. Niets is minder waar.
  De valse aangifte heb ik (gelukkig) vroeg in het stadium de kop in weten te drukken door heel anticiperend en actief contact op te nemen met school, Veilig Thuis en met politie. Wel heb ik bij Veilig Thuis aangedrongen op een onderzoek naar het welzijn van de kinderen bij zowel moeder als bij mij. Want juist moeder zorgt niet goed voor de kinderen (slechte hygiëne, zeer ongezonde voeding, slecht adequaat of gewoon niet ingrijpen bij medische situaties en gedragsproblemen van de kinderen, kinderen van 4,6 en 8 18+ films en games laten kijken en spelen, etc.etc).
  Ik heb niets voor Veilig Thuis te verbergen; dus heb hen graag uitgenodigd en er is een open gesprek geweest.
  De conclusie van Veilig Thuis zal binnenkort volgen.
  Ik zal het hier dan ook bekend maken.
  Roger

 4. Mijn lieve ex moest uitgezet worden en heeft een jaar na het huwelijk aangifte gedaan van verkrachting. Vanaf de eerste dag dat ze in Nederland was april 2011 t/m februari 2015.
  Tijdens de scheidingsrechtzaak verklaarde ze nog dat we sinds september 2013 niet meer intiem zijn geweest.
  Ik heb 2 dagen vastgezeten en nu aangifte gedaan van valse aangifte. Nou vergeet het maar je loopt met je hoofd tegen een muur dat justitie heet. Nu ga ik met artikel 12 proberen een stap verder te komen.

 5. Bij mij is het andersom gebeurd. Na mijn scheiding hebben mijn ouders een huis aan het einde vd straat gekocht voor de vader van mijn 3 kinderen om een zo optimaal mogelijke omgangsregeling te creëren. Zo konden de kinderen buiten de omgangsregeling van een weekend per 14 dagen, langs bij hun vader wanneer ze wilden. De vader heeft mij tijdens ons huwelijk meerder malen ernstig mishandeld. Ik heb daar letselbrief van laten maken bij de huisarts. Toch heb ik destijds besloten geen aangifte te doen in het belang van mijn kinderen. Om maar verder te gaan met het leven. Een scheiding is al erg genoeg voor hen. Ruim 3 jaar later hertrouw ik met een schat van een man. Tijdens onze huwelijksreis ontvoert mijn expartner mijn jongste zoon van 3 uit mijn huis met medeweten van de politie en een jeugdinstantie, veilig thuis. Bij thuiskomst blijkt dat hij aangifte heeft gedaan van mishandeling van mij jegens mn kinderen. Hij heeft zelfs die dag mijn oudste zoon op school gebeld om te laten weten dat hij aangifte tegen zijn moeder had gedaan! Als bewijs heeft hij gefotoshopte foto s van mijn jongste zoon ingeleverd, gemaakt een dag voor mijn trouwen, waarin hij volledig afgetuigd te zien is. Echter is op de foto s en filmpjes van een dag later op het trouwen niets te zien natuurlijk. Ook is mijn jongste zoon de ochtend na mijn vermeende mishandeling gewoon op de peuterspeelzaal geweest, alwaar ook geen verwondingen geconstateerd.
  Mijn kind ben ik een dikke maand kwijt geweest. De instanties weigerde hem daar weg te halen, want dat zou te schadelijk zijn voor hem. Na een maand beslist de rechter dat hij terug moet. De schade die mijn ventje heeft opgelopen is onherstelbaar. Verlatingsangst en nachtmerries. Sindsdien ben ik slachtoffer van deze valse aangifte. Rechtzaak na rechtzaak. Omdat de vader de hoofdverblijfplaats van de kinderen wilde laten wisselen. Omdat ik getrouwd ben worden onze inkomens bij elkaar opgeteld en moet ik alles zelf betalen. Al 40.000 euro ben ik kwijt. Hij heeft een advocaat op toevoeging. Ik kan niet werken omdat ik in het onderwijs werk en dus met kinderen te maken heb. Mijn hele gezin is ontwricht. Ik ben urenlang verhoord door de politie. Alle jeugdinstanties over de vloer die je maar kan bedenken. Uitgebreid onderzocht door de raad van kinderbescherming. Mijn kinderen zijn verhoord! Iedereen komt tot de conclusie dat ik een goede en warme moeder ben en dat er nergens signalen zijn dat ik mijn kinderen zou mishandelen. Complimenten gekregen dat ik mijn kindereren nog steeds om het weekend naar hun vader laat gaan en telkens hun belang voorop blijf zetten. Ondanks dat ze daar iedere keer door vader geconfronteerd worden met verhalen hoe slecht ik ben. Ze worden daar steeds opgenomen en verhoord in de hoop dat ze diskwalificerende uitspraken doen over mij. En toch doet de politie niets met deze valse aangifte. Deze is gewoon doorgestuurd naar de officier van justitie. En ik moet nu afwachten totdat het oordeel komt of ik vervolgd zal worden of dat er een sepot komt. Ondertussen zijn mijn kinderen onder toezicht gesteld van jeugdzorg omdat vader weigert met mij te communiceren en mee te werken met alle instanties. En ookal is bij iedereen duidelijk dat de aangifte vals is, er wordt mij gevraagd erin te berusten in het belang van mijn kinderen. Want ik moet er voor hen zijn en voor hen zorgen. En aangifte doen van een valse aangifte is kennelijk heel lastig te bewijzen. Dat mijn hele leven verwoest is, moet ik accepteren. De reputatie- imago- en prestige schade is niet te overzien. En dat omdat een rancuneus, jaloers en wraakzuchtig persoon het nodig vindt om mij kapot te maken. Ik ben ten einde raad en zit er ernstig aan te denken om de media maar in te schakelen met de wens om gerehabiliteerd te worden.

 6. Ik wil toch even een nuancering aanbrengen. In 90% gaat het om vaders die hun kinderen niet meer zien door PAS. Toch is er ook een grote groep moeders die hun kinderen niet meer zien. Helaas is dat een groeiende groep. Het is in Nederland niet zo dat de instanties en rechters sneller ingrijpen wanneer het moeders betreft. Het tegendeel is echter waar, ze hebben absoluut niet de expertise, lef, inzicht en daadkracht. Zij menen dat de stem van het kind de authentieke stem van het kind is, dat is het uitgangspunt. Ze trekken tevens hun handen ervan af en helpen de kinderen niet. Gelukkig heb ik weer contact met mijn jongste dochter, zij geeft aan dat ze de periode dat ze mij niet zag als traumatisch heeft ervaren. Ik zie heel duidelijk een beschadigd kind. Kinderen worden niet geholpen en zijn ondergeschikt aan het protocol. Dat moet openbaar gemaakt worden.

  • Beste moeder, Jouw nuancering is volkomen terecht en ouderverstoting/PAS overkomt ook steeds meer moeders. Ik schrijf regelmatig over ouderverstoting op dit blog, juist om onder de aandacht te brengen dat professionals waaronder rechters, dit groeiende probleem niet herkennen. Laat staan dat ze weten hoe ermee om te gaan of om adequate hulp te organiseren. Zie ook mijn allerlaatste blog: ‘Ouderverstoting:onwetendheid is de vijand, kennis het wapen! Het doen van een valse (zeden)aangifte rondom een scheiding is een ander verhaal, dat zijn altijd vrouwen die dat hun ex aandoen en daar gaat dit blog over waarop je reageert.

   • Monique, Ik weet dat dit artikel al enige tijd geleden is, maar via het zoeken op het net kom ik nu pas dit artikel tegen. De bewering dat het altijd vrouwen zijn, die een valse (zeden)aangifte doen is onjuist! In april 2015 heeft mijn ex, een man dus, aangifte gedaan van seksueel misbruik van onze dochters door mijn zonen. Op het politiebureau is mij medegedeeld dat ik mijn jongste drie kinderen, want er is ook nog een jonger broertje, tijdelijk bij vader moest laten verblijven. Dit werd mij verteld door een agente van zeden tezamen met een Jeugdbeschermer (crisisdienst). Ik heb op het bureau al aangegeven hier niet mee akkoord te zijn. Ze verzekerden mij dat ik mijn kinderen terug zou krijgen na de verhoren van de oudste jongens. Toen dit halverwege mei was afgerond, heeft het AMK ook een rapportage geschreven dat de kinderen terug naar moeder konden. Echter vader weigerde medewerking. Tijdens het kort geding, wat ik heb aangespannen, kreeg ik te horen dat ik vrijwillig zou hebben mee gewerkt! Wat absoluut nooit het geval is geweest. Er was ook een medewerker van de Raad aanwezig en die gaf het advies om de kinderen bij vader te laten en eerst een onderzoek te doen. De rechter nam dit klakkeloos over. Na het onderzoek volgde een OTS in augustus 2015, en werd er bepaald dat die maar moeten gaan uitzoeken waar het hoofdverblijf van de kinderen zal zijn. Mijn ex-partner weigert mij te informeren over de kinderen en ik mag nu mijn kinderen in een weekendregeling zien. Mijn oudste zonen mochten dan in eerste instantie niet thuis zijn. De jongens zijn trouwens volgens het OM ten onrechte als verdachte aangemerkt. Mijn ex blijft doorgaan naar de buitenwereld toe om mijn oudsten als schuldige aan te wijzen. Zelfs de jongste kinderen hebben gezegd, dat de oudsten dit niet gedaan hebben. Daarna beschuldigde mijn ex mij bij de gezinsvoogd als diegene, die de kinderen mishandelt. Echter ik heb mijn kinderen nooit met een vinger aangeraakt. Andersom zijn er wel schriftelijke bewijzen (vader geeft mishandelingen zelf toe) en getuigen(in de vorm van een psycholoog en diverse mensen die het daadwerkelijk hebben gezien). Jeugdbescherming wil dit niet lezen en opvragen, want dan haal ik oude koeien uit de sloot. Terwijl dit vlak voor onze scheiding zelfs nog speelde. Eén van mijn dochters heeft zelfs gezegd dat vader diegene is die haar seksueel misbruikt. Dit is gemeld bij de gezinsvoogd. Er worden geen maatregelen getroffen om mijn dochter te beschermen, want voogd is er van overtuigd, dat dit voorkomt uit een loyaliteitsconflict. Echter beweren ze wel dat ze deze uitspraak serieus nemen. Waar dit dan uit blijkt is mij een raadsel! Vader komt afspraken niet na, liegt over uitspraken van de huisarts en schoolresultaten van de kinderen (ook dit is simpel te checken, maar willen ze niet doen) en het is overduidelijk dat hij aan ouderverstoting doet. Jeugdbescherming werkt hier aan mee,door tegenbewijzen niet te willen zien en opvragen, door vader niet voldoende aan te spreken op het gedrag en mij mede de schuld hier van te geven en zeggen dat je als ouders zelf de verantwoordelijkheid hebt om dit op te lossen! Als je in staat was geweest om dit zelf op te lossen, was er naar mijn mening ook geen OTS nodig geweest. Conclusie: ik ben door valse beloften en uitspraken van Jeugdbescherming mijn kinderen nu al bijna een jaar kwijt en in plaats van de belangen van de kinderen en mij te beschermen, beschermen ze de vader, de dader van mishandeling en valse aangiften. Zo ongelooflijk triest dat dit anno 2016 nog net zo gaat!

    • Beste bezorgde moeder, dank voor je reactie. Ik wil graag rechtzetten dat er ook mannen/vaders zijn die valse aangiften tegen hun ex partner doen. Maar die zijn in de minderheid. Dat jij tot die minderheid van vals beschuldigde moeders behoort maakt het niet minder erg. De problemen waar je tegen aan loopt bij instanties zijn verschrikkelijk; precies wat je zegt, jeugdzorg zou de kinderen moeten beschermen tegen ‘onveilige’ ouders als jouw ex. Maar ze spelen voor eigen rechter, met alle gevolgen van dien. Inderdaad verschrikkelijk dat dit allemaal kan in Nederland. Heel veel sterkte!

 7. Hi Allemaal, 

  Ik heb een blog en hoop dat jullie de tijd willen nemen om een kijkje te nemen http://jeaniezmind.blogspot.nl
  Het gaat over gelijke rechten vader/moeder. Het word tijd dat de ogen geopend worden het is toch belachelijk dat moeders maar alles kunnen maken? Een goede moeder denkt aan het belang van het kind en een kind heeft een vader en een moeder nodig! Waarom heeft een moeder meer rechten dan een vader? Waarom moet een vader na erkenning apart nog gezamenlijk gezag aanvragen met toestemming van moeder? Het word tijd dat vaders bij erkenning ook automatisch het gezag moeten krijgen ipv via de rechter met advocaten omdat moeder weigert!

  Ik ben een vrouw en ik geloof in gelijkheid er zullen vast meer vrouwen zijn die er zo over denken dus ik roep alle moeders van vaders op om te reageren op deze blog want wij kunnen het verschil maken!

  Help ook de vaders in deze strijd en laat jullie zonen zien dat gelijkheid echt bestaat voor man en vrouw!

  • Wat goed om dit te mogen lezen.
   Ik ben het helemaal mee eens dat ook de vaders in deze tijd geholpen mogen worden.. Ik ben ook vrouw maar heb nooit mijn ex man voor de rechter gesleept of om alimentatie gevraagd..voor die paar euro’s werk ik liever meer en hou ik mijn eigen trots. daar tegenover heeft mijn vriend nu al 2jaar te maken met een vechtscheiding..zijn ex heeft hem na 30 jaar relatie uit het huis gezet met 1 koffer .ze wenste hem kapot te maken zei de ex..beschuldigingen die de ex vrouw rond laat gaan en dat zij de zielige alleenstaande moeder is maar wel met kinderbijslag, uit eten gaan en de kinderen moeten maar een tosti eten. Na een aantal keren dat de ex vrouw vreemd ging en zelfs een abortus pleegde want ze wist niet wie de vader was, heeft ex vrouw ook nog 400 euro van ex man zijn spaar rekening genomen en zei dat abortus betaald moest worden. Nu de vader een relatie heeft met mij en ik ook kinderen heb is de ex jaloers…ze manipuleerd haar kinderen..en vertoont gedrag van een narcist. Nu de jongste zoon besloten heeft bij zijn vader te komen is de hel los gebroken en ben ik ook de dupe. Want ik ben de nieuwe vriendin die zogenaamd alles kapot maakt volgens ex vrouw. De vader van de kinderen wordt tijdens rechtzitting niet gehoord, de rechter ziet alleen de zielige moeder staan. De zielige moeder probeert nog na 2 jaar ex man helemaal kapot te maken en ook nog financieel uit te kleden. Hun kinderen vragen aan moeder om hun vader niet kapot te maken en moeder geeft als antwoord,dat ze niet kan terug draaien. Gaat het hier dan over het belang van de kinderen of over een narcistische ex vrouw die alleen maar aan eigen belang denkt??? En dit is nog alleen maar 5% van alles wat wij hebben meegemaakt.
   Ik steun mijn vriend en zijn kinderen al 2 jaar en zie het trauma dat de kinderen hebben opgelopen door moeders eigen belang en de rechter lijkt daar niet in gespecialiseerd. Misschien wel een idee voor nadere rechtenstudie in de toekomst. Ben ook vast besloten dat vaders ook gehoord mogen worden en geholpen mogen worden…vaders hebben ook rechten want zonder de vader waren er ook geen kinderen, daar maaakt 80% van de vrouwen misbruik van..dat moet bestraft worden.

 8. Pingback: Uitspraken Smaad en Laster (2) | Recht op jeugdZORG

 9. Ik ben gelukkig niet getrouwd dus dat scheelt weer…..en de vraag is dan, waarom,zou iemand de moeite nemen om onvindbaar te zijn? Heb sterk het vermoeden dat u me aanziet voor iemand anders… ik zou namelijk nooit gooien met huiskamerdiagnoses, ik laat diagnoses over aan erkende psychiaters… hoe dan ook Janny ik ken u niet, ik ben een gelukkig alleenstaande vrouw.

  • Beste Loes
   Ik gooi niet met huiskamer diagnose.s.
   Ook adviseer ik geen mensen om naar een psychiater te gaan voor een persoonlijkheids test.
   Best een beetje vreemd dat jij dat adviseerde voor een wildvreemde vader die je zegt niet te kennen.
   Veel geluk met je nieuwe schoonzoon.
   Vroeg of laat komt hij ook achter de waarheid.
   Ik wens je een prettig leven ?

 10. Loes , als jou achterban niets te verbergen heeft, stel ik een EERLIJK GESPREK voor. In bijzijn van de politie . Dat lijkt mij veel zinvoller dan de door jou voorgestelde psychiater. De politie is toch al op de hoogte gebracht door jullie toch ?
  Een vechtscheiding uitvechten bij een psychiater vind ik een voorstel wat bij jou past . Beroepsdeformatie.
  Het is een bekend fenomeen dat exen elkaar van psychische storingen beschuldigen om hun ongenoegen te uiten .
  En sommige familie,s hangen nu eenmaal van therapieën aan elkaar. Zonder kunnen ze niet functioneren.
  En dan communiceren ze nog alleen maar door de brievenbus .
  prettige dag verder Loes

 11. Janny de enige slimme zet voor uw zoon indl,deze, is om een persoonlijkheidsonderzoek te laten verrichten door een forensisch psychiater, of een hoog aangeschreven psychiater.. Als uw zoon niks mankeert kan hij deze gebruiken ter verdediging… Hij moet voor alle,rechtszaak bezwaar maken binnen de gegeven tijden, tevens elke x aangifte smaad en laster/ zelfs belaging doen.. Politie is verplicht te verbaliseren.laat uw zoon om mediation verzoeken met die ex. Maar ik blijf erbij..dat wsslk uw zoon niet helemaal eerlijk is geweest ergens over, mevrouw janny

  • Ach waarom twijfel ik niet aan de eerlijkheid van mijn zoon ?
   De politie heeft een aangifte stop in deze onverkwikkelijke zaak ingelast .
   Een familie mocht gewoon doorgaan . Dat was niet mijn valselijk beschuldigde zoon en zijn famile.
   Bovendien zijn er bewijzen te over dat deze dame valse beschuldegingen deed .
   Waarom zou mijn zoon een persoonlijkheidstest moeten doen ?
   Omdat hij zich niet laat veleiden door zijn ex om rare dingen te doen ?
   Een ex die na 20 jaar samen wonen met een ” monster” nog even wilde trouwen ?
   Daar heb ik zo mijn twijfels bij.
   Over eerlijk gesproken , u zou zich beter voor moeten laten lichten denk ik .
   Bemiddeling ben ik absoluut voorstander van .
   Helaas is zijn ex na haar verdwijnen niet aanspreekbaar gebleken voor haar man en later haar ex. Lees mijn blogs zou ik zeggen

 12. Hoi janny, de politie doet altijd onderzoek naar toedracht.. Ik begrijp dat u denkt dat een van de,partijen liegt, omdat de andere partij uw zoon is…mag ik u adviseren om aan uw zoon het volledige dossier te vragen? Lees het goed door, misschien is er wel iets wat door uw moederinstinct wel verdrukt wordt? Beschermen van uw kind dat is natuurlijk… Maar zoveel meldingen en aangiften kunnen nooit allemaal vals zijn… En zeker als,de,politie aktie onderneemt, ga er maar vanuit dat zij meer weten dan u.. Ik denk dat misschien die ex wel teveel aangiftes heeft gedaan en sommige misschien vals..zou kunnen maar ik denk helaas voor u dat uw zoon ook niet helemaal,eerlijk is tegen u hoor..

 13. Mijn zoon zijn ex liegt en doet echte bewijsbare valse aangiften .
  De politie doet er niets mee en is haar beste vriend.
  Dat is al 4 jaar bezig.
  zelfs poging tot moord is langs gekomen.

 14. Ook als er bewijzen ten overvloede zijn van de valse aangiftes van boosaardige exvrouwen , werkt de politie voledig mee met zo.n ex vrouw.
  De echtgenoot wordt niet gehoord .
  Ineens is de exman na 20 jaar samenwonen en 5 jaar huwelijk een crimineel.
  Terwijl de vrouw in kwestie nog even wilde trouwen en het huwelijk zo graag wilde met haar z.g mishandelende echtgenoot.
  Zodat ze nog even het gezinsbudget kon wegsluizen .
  Niet alleen de echtgenoot en vader wordt gecriminaliseerd maar ook zijn famile .
  Er zijn advocaten die adviseren de ” zielige ” vrouwelijke cliënten zo veel mogelijk aangifstes te doen over hun echtgenoot .
  Nee de waarheid kost niet veel tijd . Gewoon een keertje met een afgedankte vader/ echtegenoot praten .
  En de overduidelijke bewijzen inzien zou een hoop duidelijkheid verschaffen .
  Als man maak je weinig kans op een beetje rechtvaardigheid in ons rechtssysteem.
  Lees mijn blogs over zo,n vechtscheiding
  Word wakker .

  • Wat een humor, politie.
   Die doen al helemaal niet aan waarheidsvinding.
   Ook onderzoek naar de beschuldiging wordt niet gedaan. Smaad en laster wordt niet in behandeling genomen. Ontouderen wordt niet in behandeling genomen. Onderzoek naar toedracht wordt niet gedaan. Ikzelf ben beschuldigd, vals!. In 2007 door mijn ex die het opzet. 2 tal mensen die meedoen met valse verhalen. Smaad laster enz. Ik heb schadevergoeding ontvangen! Maar mijn dochter zie ik op de dag vandaag nog niet. Zij heeft nu PAS-Syndroom en wordt binnenkort 16 jaar. In het begin ((8 jaar)was het: ik wil naar papa. Nu met 15 jaar . papa laat me met rust ik heb pijn als ik je zie of spreek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.