Een leven aan diggelen

Facebooktwitterlinkedinmail

Wat Frans is overkomen, overkomt jaarlijks vele vaders. Alleen hoor of lees je er maar weinig over. Dat leer je vrij snel, dat je er maar beter niet over kunt praten. Je stuit op veel onbegrip, wantrouwen en vragende wenkbrauwen. Mensen kunnen het zich niet voorstellen, in een land als Nederland gebeuren dit soort dingen toch niet? Ook als je bent vrijgesproken, dat maakt niets uit. Mensen denken toch: ‘Waar rook is, is vuur’.

Na vrijspraak denk je dat alles snel goed komt. We leven tenslotte in een rechtsstaat. Dat je je kinderen weer kunt zien, dat je naam wordt gezuiverd en dat de werkelijke ‘daders’ -de ex, de politierechercheurs en officier van justitie- worden gestraft. Kortom: gerechtigheid! Maar nee, niets daarvan, dan begint de ellende pas echt!

Doofpot

We willen dat er meer aandacht komt voor wat vaders zoals Frans overkomt. Maar vooral willen we duidelijk maken hoe politie en justitie hun fouten in de doofpot proberen te stoppen. In plaats van de zaak -met Frans in dit geval- op te lossen en de schade verder te beperken, maken ze het alleen maar erger en erger.

We komen in contact met Elsbeth Stoker, journalist bij de Volkskrant. Zij schrijft een uitgebreid artikel ‘Een leven aan diggelen’ in het Volkskrant Magazine over wat Frans (Fabian in het artikel) is overkomen.

Note: In het originele artikel wordt naast het verhaal van Frans (Fabian in het artikel) ook het verhaal van een andere door zijn ex vals beschuldigde man (Peter) vertelt. Om verwarring te voorkomen is het deel van Peter hier weggelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.