Hoe familierechters ziende blind volharden in hun dubbele moraal

Facebooktwitterlinkedinmail

Ze zijn er klaar mee en uiten hun ongenoegen door de kinderalimentatie eens even niet te betalen. Steeds meer gescheiden vaders zijn het meer dan beu om wel als geldkraan te moeten blijven fungeren, terwijl ze als ouder soms al jaren geen enkele rol meer spelen in het leven van hun kinderen. Dit omdat hun ex ze na de scheiding volledig heeft buitengesloten.

Onvrede gescheiden vaders over alimentatie groeit‘, was de kop van een artikel in het Parool op 11 december 2013. Vaders zouden steeds minder bereid zijn alimentatie voor hun kinderen te betalen; het aantal ‘wanbetalers’ zou sinds 2008 meer dan verdubbeld zijn. Volgens onderzoek door de Hogeschool van Amsterdam zijn de twee belangrijkste redenen daarvoor dat vaders vinden dat het geld aan de verkeerde dingen wordt uitgegeven of omdat ze hun kinderen niet mogen zien.

Kijkgeld

Het is te gemakkelijk om nu te roepen dat kinderalimentatie geen ‘kijkgeld’ is. Er is echt wel wat meer aan de hand. Deze vaders zijn als gevolg van ouderverstoting na een scheiding met grof geschut uit het leven van hun kinderen gewerkt. Vaak is er al jaren geen contact en weten de vaders nauwelijks hoe het met hun kinderen gaat. De andere ouder houdt zich niet aan de wettelijke informatieplicht, frustreert ieder contact en de omgangsregeling die door de rechter is vastgesteld wordt in bijna de helft van de gevallen niet nagekomen. En niemand die daar iets aan doet. Al eerder schreef ik over wat deze vaders allemaal voor hun kiezen krijgen wanneer hun ex na een scheiding de kinderen niet met hen wil delen, de kinderen tegen hem opzet en soms zelfs een haatcampagne voert.

Het bizarre is dat het voor deze vaders nauwelijks zin heeft om de andere ouder via de familierechter tot de orde te laten roepen. Kinderen hebben beide ouders nodig hebben om gezond en evenwichtig te kunnen opgroeien en ook na een scheiding hebben ze (wettelijk) recht op contact met beide ouders. Als een ouder het kind bewust en tegen alle afspraken in weghoudt bij de andere ouder, dan veroorzaakt dat ernstige schade bij een kind, nu en in de toekomst. Maar familierechters zijn ziende blind en willen niets weten van deze ouderverstotings­problematiek en werken zodoende mee aan (emotionele) kindermishandeling. Met het grootste gemak ontzeggen rechters welwillende, beschikbare, gezonde en betrokken ouders het contact met hun kinderen. Zogenaamd in het belang van het kind. Dat kinderen daardoor vaak jarenlang een ouder moeten missen met wie ze voor de scheiding een prima en normale band hadden en daar ernstig onder lijden, boeit de familierechter blijkbaar niet.

Gedegradeerd tot geldautomaat

Wat bezielt deze rechters om vaders – zonder reden – weg te rukken uit het leven van een kind en hem te degraderen tot geldautomaat? Voor de rechter is daarmee de kous af, maar voor de betrokkenen wordt de ellende alleen maar groter. Was er al weinig of helemaal geen contact, de kans op verbetering is nu tot ver onder nul gedaald.

Van dichtbij maak ik dagelijks mee wat de gevolgen zijn van dergelijke onverantwoorde gerechtelijke beslissingen. De twee kinderen van mijn man Frans zijn nu meerderjarig. Tot hun 18e jaar was het een terugkerend drama voor Frans om iets te weten te komen over zijn kinderen met wie hij al jaren geen contact heeft als gevolg van ouderverstoting. In ongeveer acht jaar tijd is zijn ex erin geslaagd om hem maximaal vier of vijf keer iets van informatie te sturen (meestal een achterhaalde cijferlijst die we inmiddels zelf al via de school hadden gekregen). En altijd vlak voor een zitting bij de rechtbank, zodat ze kon zeggen dat zij zich keurig aan de afspraken hield…

Papa hoeft niets te weten

Je wordt inventief, maar het is slopend. Zo moesten we er via sociale media achter komen dat Frans zijn dochter in het ziekenhuis lag. Later hoorde Frans dat de problematische thuissituatie meespeelde, maar over wat er precies was voorgevallen of wat ze mankeerde, tasten we nog steeds volledig in het duister. Ook toen er een strafbaar feit had plaatsgevonden op school, waardoor zijn dochter onmiddellijk van school werd gestuurd, hoorde Frans dat niet van zijn ex, maar pas dagen later via via. Wat toen precies is gebeurd weten we niet, want iedereen was door de ex geïnstrueerd om Frans vooral overal buiten te houden. Als de kinderen voor de zoveelste keer van school wisselden werd hem dat niet verteld en moesten we er zelf maar achter zien te komen waar ze in de regio ergens op school zaten. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Vanaf hun 18e jaar krijgen de kinderen van Frans de alimentatie op hun eigen rekening gestort. Hij heeft ze toen uitgebreid gemaild dat hij natuurlijk voor ze blijft betalen, maar dat hij het fijn zou vinden om af en toe te horen hoe het met ze gaat en wat hun studieresultaten zijn. Heel redelijk, voor een ‘normaal’ kind. Maar niet voor kinderen waar ouderverstoting speelt en de moeder – ook al zijn ze volwassen – de touwtjes strak in handen houdt en alles bepaalt wat richting hun vader gaat. Het zal niemand verbazen dat er zelden gereageerd wordt op de mailtjes van Frans. We vermoeden zelfs dat de ex de e-mail accounts van de kinderen beheert, de mailtjes schrijft en Frans (weer) met leugens en vervalste cijferlijsten om de tuin probeert te leiden.

Een vader kan gemist worden, zijn geld niet

Maar van de familierechter hoef je niets te verwachten. Zo gemakkelijk als ze de wet aan hun laars lappen als het gaat om contact en omgang na scheiding, zo strikt houden ze zich aan een verouderde wet uit 1978 als er discussie is over het betalen van de kinderalimentatie. Het komt zelden voor dat een rechter akkoord gaat met het verlagen of stopzetten van de alimentatie. Kennelijk zijn familierechters de absurde mening toegedaan dat een betrokken, liefdevolle vader in het leven van hun kinderen niet belangrijk is, maar zijn geld des te meer.

Dan rest verstoten vaders toch nog maar één manier om uiting te geven aan het onrecht dat hen, maar vooral hun kinderen wordt aangedaan?

Bronnen:

 

26 gedachten over “Hoe familierechters ziende blind volharden in hun dubbele moraal

 1. Op 1 Februari 2017 kreeg mijn zoon een berichtje dat hij op 3 febr zijn dochtertje van 20 maanden een dagje mocht hebben die bewuste dag om 9 uur was ze bij ons thuis en smiddags stonden er rond 14 uur 8 a 10 politie agenten aan de deur met dwangbevel ze pakte me kleindochter van vaders schoot en in een politie auto reden ze weg mijn zoon werd in de handboeien gegooit en gearresteerd wegen ontvoering van zijn dochter gelukkig kon ik in zijn telefoon kijken en heb het contact tussen zijn ex en hem opgestuurt naar officier van justitie een uur later was zoon weer thuis en het was geseponeerd wegens geen bewijs hadden ze dat niet kunnen uitzoeken bij de aangiften of het wel de waarheid was ze geloven iedereen maar klakkeloos als hij die mail contact niet meer zou hebben kan hij wel berecht worden op een gevangenis straf van 8 a 9 jaar

 2. Sjee wat herken ik dit. Zal mij even voorstellen. Mijn vriend 22 jaar getrouwd geweest, scheiding in 2014, ik was een vriendin van moeder en vader, zelf ook een kind. Jarenlang alles gepikt en geslikt, rekeningen niet betalen, scheldpartijen en via sociaal media kapot gemaakt. Vriend ziet zoon niet meer. Alle manieren geprobeerd maar helaas nooit geen reactie ergens op gehad. Wel blijven betalen terwijl wij hier allemaal kapot aan gaan. Valse aangifte gedaan tegen mij. Ik ga mee demonstreren

  • Met enkel demonstreren gaan ze zich niets aantrekken tenzij ze altijd niet al te snugger zijn geweest die familierechters. Er vanuit gaande dat zij wel snugger zijn kan gesteld worden dat zij willens en wetens weigeren rechtdoende te spreken.

   Dat laatste in ogenschouw nemende zullen ze zich er pas iets van aantrekken als het henzelf raakt, eerder niet helaas vrees ik.

 3. Met enkel schrijnende verhalen op internet gaat er niets veranderen is bewezen. De subsidieslurpende en door de overheid met belastinggelden betaalde “voor het leven benoemden” vinden het prima zoals het gaat, zolang zij er thuis maar geen last van hebben en her en der hun vakanties genieten in alle rust en zijzelf en hun kinderen er warmpjes bij zitten.

  Behoudens dat: Nederland staat bekend als het land welke de meeste taps en afluisterpraktijken er op na houdt onder haar burgers. Controle, controle, ter o.a. meerdere glorie van een selectieve groep hooggeplaatste kinderbeschadigers.

  Dat Nederland van de 2e naar de 13e plek is gezakt qua kindveiligheid is niet verwonderlijk maar mijn inziens nog 100 plaatsen te hoog ingeschat als ze parential allienation mee zouden wegen.

 4. Ook ik ben eens met grootschalig protesteren. Veel lawaai makers media aandacht over deze oneerlijke toestanden maken misschien wat slapende zielen in Den Haag wakker.
  Als alle vaders (en moeders) die dit aangedaan wodt zich verenigen en organiseren kunnen we er misschien wat aan doen.
  Nu zijn er veel blogs en sites om verhalen te delen, wat overigens erg goed is.
  Complimenten voor Monique.
  Wie heeft ideeën hoe dit het beste aan te pakken?
  Met alleen erover praten en schrijven bereiken we niet zo veel. Het is tijd voor aktie.

  Sylvia

  • Dank voor je reactie Sylvia (en voor het compliment 🙂 ). Actie en protesteren is zeker heel hard nodig om op grote schaal aandacht voor dit probleem te krijgen. Ik verwijs graag naar de (openbare) facebook groep (h)erken ouderverstoting waar een heleboel zeer actieve verstoten ouders zich op allerlei manieren profileren en ouderverstoting en de ernstige gevolgen daarvan bij de politiek, rechterlijke macht en andere instanties onder de aandacht brengen.

   • Ik heb de VVD verzocht om er reeds met de onderhandelingen rekening mee te houden dat er miljardenclaims komen en dus geen geld uit te gaan geven aan onzinnige zaken….maar eerst te zorgen dat er schade uitbetaald gaat worden welke het familierecht heeft aangericht.

    Daarnaast wil ik van de Rechterlijke macht mijn geld terug en ook voor hen ga ik geen strobreed uit de weg totdat alle schade is uitgekeerd aan mij en de kinderen. Nimmer accepteer ik dat anderen welke recht zouden moeten spreken mijn toekomst en die van mijner kinderen verkloten. Nimmer!

 5. Dit komt niet in talkshows. De misstanden in het familierecht.
  En laten we het strafrecht niet vergeten.
  Veel kwaadaardige exen zien vader het liefst in het gevang.
  En soms lukt ze dat nog ook.

 6. Verstoten ouders hebben geen rechten .
  Er wordt karaktermoord op ze gepleegd.
  Ze worden onterecht opgesloten als het ” zielige” vrouwtje met verhalen over mishandelingen en poging tot moord enz bij de politie aangiftes doet.
  Dat zo.’n dame in kwestie vanaf dag 1 de kluit belazerde. Met andere mannen en op financieel gebied wordt niet meegenomen in de rechtszaken .
  Dit soort dames krijgen het voor elkaar om hun kinderen en familie te overtuigen hoe slecht haar partner was.
  Wanneer ze genoeg inkomen hebben danken ze hun partner vader van de kinderen af als grof vuil.
  De partner kan nog jaren betalen aan schulden die zij creëerde. Ook als dit bewijsbaar is.
  Zelf de ing bank helpt mee je huis te verkopen zonder als mede-eigenaar op de hoogte te zijn .
  Opeens ben je hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden .Ook al is het salaris van je ex driedubbel. Dit soort mensen vaak vrouwen trekken een spoor van vernieling. En brengen hun kinderen onherstelbare schade toe. Je zult maar kind zijn van een vader die je nooit ziet. En je hele leven te horen krijgen hoe slecht die vader wel is .
  Dat kan allemaal in onze rechtstaat .
  Of moet ik zeggen ” kromstaat “

 7. Ik ben de vader van mijn zoon, de opa van zijn 2 kinderen, die hij al meer dan 1 jaar niet meer heeft gezien. Vorig jaar mei 2016 een uurtje dan samen de gezinsvoogd van JBNoord die tijdelijk deze case als OTS toegewezen kreeg.
  Ik wil namens mijn zoon mijn verhaal beknopt doen als reactie op het voorgaande wat wij als ouders al geruime tijd moeten mee maken.

  Mijn zoon heeft met een ex te maken die al enkele jaren met haar zelf bezig is en daar alles voor moet wijken. Zeer narcistisch is en in onze ogen Borderline heeft. Een strafblad heeft met een proeftijd van fraude in de zorg. Vorige jaar februari 2016 zijn zijn kinderen vanuit hun scholen gewoon ontvoerd, onder zeer valse voorwendsels. Ze heeft valse aangifte gedaan van mishandeling etc. Dit had ze mijn zoon al eens toegezegd te zullen doen om hem kapot te maken. Ze zat al geruime tijd op datingsites en maakte daar ook gebruik van om het maar zo te zeggen. Mijn zoon was altijd bezig met de 2 kinderen naast zijn fulltime baan. Ze is dus vertrokken met de kinderen naar iemand die ze net 4 weken kende. Ze wilde op een boerderij wonen, met paarden. Daar moest alles voor wijken. Veilig Thuis en Save hebben alles laten gebeuren en onvoldoende de situatie ingeschat. Zeer kwalijk. In April 2016 is OTS uitgesproken en een onderzoek gestart door de Kinderbescherming. In de tussentijd heeft zijn ex werkelijk de valse aangifte gedaan van mishandeling etc. Daar schermde de ex herhaaldelijk mee. De ex werkte nergens aan mee en loog alles. Ze ging dan regelmatig in haar slachtofferrol. In de tussentijd bleef de ex mijn zoon bestoken, via de kinderen met allerlei vreselijke dreigtelefoontjes. Deze zijn allemaal opgenomen als bewijs en door justitie afgeluisterd.
  In mei 2016 heeft de tijdelijke gezinsvoogd een ontmoeting tot stand weten te brengen met mijn zoon. Je kon toen goed merken dat ze gehersenspoeld waren. Dat zei ook de gezinsvoogd in haar verslag hierover. Zij heeft heel goed door gehad hoe de vork in de steek zat. Heeft zich ingelezen in alles documenten die er al lagen. Van Save Flevoland, van de scholen, van de schoolopvang, de manage en de zorgboerderij. Die liegen er niet om en zijn zeer belastend voor de moeder. Maar de gezinsvoogd stopte er dus mee. Toen gebeurde er maanden niets door JBNoord. Op hulpverzoeken van mijn zoon is niet gereageerd of gezegd we zijn bezig. Maar de dreigtelefoontjes bleven wel zo doorgaan. Dus het geestelijk misbruik van zijn kinderen ook. Dit is de manier van de moeder van haar kwaadwillende systematische ouderverstoting.
  Pas half juli is een nieuwe gezinsvoogd aangewezen, maar door de vakantie is de start weer vertraagd, Eind augustus is pas een kennismakingsgesprek geweest. De kinderen mocht hij niet zien van mijn ex want ze was het niet eens met het Framework van de eerste gezinsvoogd. Dat was niet in haar voordeel, nee maar waren wel de feiten. Pas in oktober mocht de gezinsvoogd de kinderen spreken nadat het Framework was gewijzigd in haar voordeel. Dus feiten gewoon weggehaald. Vanaf dat moment is JBNoord ook 180 graden gedraaid in haar opstelling en heeft haar oren volledig laten hangen naar de ex. Als vader had hij nergens meer invloed op maar werd zodoende wel de boeman, volledig toegelaten door JBNoord.
  Dreigtelefoontjes zijn niet gehoord en niet gerapporteerd aan de rechtbank. Dus geen objectieve verslagen (3x) naar de rechtbank, maar wel de werkelijke feiten ook van mijn ex, gaan gebruiken voor verwijsbrieven. Wij, als vader van mijn zoon, hebben al jaren een dossier bijgehouden van alle zaken, omdat wij als ouders dit al verwachten.

  Inmiddels zijn er 2 zittingen geweest over de omgangsregeling die tot op vandaag niet van de grond is gekomen, mede doordat JBNoord volledig voor haar karretje is gespannen. We hebben hier zeer veel bewijzen van. Tussendoor zijn er 2 zittingen geweest over de omgangsregeling en daarbij is hard geoordeeld door de familie rechter over JBNoord. Zij moeten meewerken maar weigeren dit gewoon te doen. Mijn zoon heeft vanaf het begin aangegeven dat hier bewuste ouderverstoting plaatsvindt. Zijn ervaring met de familierechter is nu wat dat betreft positief, zij hebben zich nu heel goed verdiept in deze case is onze ervaring. Ouderverstoting is nu ook actueel.

  Maar JBNoord speelt een zeer kwalijke rol. Als vader van mijn zoon heb ik mij hier in vastgebeten. Ik heb inmiddels ruim 33 punten die zeer kwalijk zijn. Een oplossingsgericht gesprek heeft niets opgeleverd, dus een volgende stap hierin zal genomen worden om de procedurele fouten aan de kaak te stellen. Uiteraard hebben we onze advocaat erbij betrokken. Dat geldt ook voor haar strafbare feiten en valse aangiftes. Als gevolg van de uitkomst van de eerste vonnis is inmiddels beslag gelegd op haar loon en goederen, omdat ze voor 50% mede verantwoordelijk is. Ze zal het niet nalaten zijn kinderen hierbij te betrekken, die groeien op met leugens, bedrog en leren geen normen en waarden.
  JBNoord had allang moeten ingrijpen, maar hebben het juist laten escaleren en dit wordt nu alleen maar erger voor kinderen. Al een jaar heeft mijn zoon geen contact met de kinderen. Hun vader is ze gewoon onder allerlei valse voorwendselen ontnomen. En inderdaad wel wordt de kinderalimentatie geëist. Strafbare feiten worden gepleegd om de kinderen bij hem weg te halen en dan mag hij ook nog betalen. Omdat hier de mogelijkheid is beslag te leggen op loon en goederen, wordt ook beslag gelegd op de kinderalimentatie; dit is een periodieke uitkering en gezien als inkomen. Maar dat zal bij veel van dergelijke misstanden niet het geval zijn. Wij zijn van mening dat zo snel als mogelijk de politiek aanzet is om dergelijke misstanden aan te pakken en strafbaar moeten maken en dat in dat geval ook van kinderalimentatie geen sprake kan zijn,
  Als vader van mijn zoon doe ik de suggestie: misschien is een proefproces een mogelijkheid om dit af te dwingen. Wij gaan verder in deze strijd van gerechtigheid.

   • Dat is ook mijn ervaring .
    Bewijs wordt gewoon van tafel geveegd als je het zwart op wit gaat brengen naar het politie bureau . Mevr. Mans te Roosendaal deed dat in mijn zaak .

  • Wat knap van u dat U zo voor uw zoon opkomt.
   Mijn zoon zit ook in zo’n situatie.
   Hij ziet zijn inmiddels volwassen kinderen nooit meer.
   En mag de door haar gemaakte schulden terug betalen .
   Ze had zo gemanipuleerd met pasjes en handtekeningen bij de ING dat mijn zoon niet eens info kreeg over zijn eigen salaris rekening.
   Mevrouw verdient het 3-voudige van mijn zoon.
   Was in gemeenschap getrouwd.
   En mijn zoon mag nog jaren betalen voor het feit dat hij na 20 jaar samenwonen nog 5 jaar met haar getrouwd was.
   Zij vroeg hem ten huwelijk met voorbedachte rade. Hoe slecht kun je zijn .

  • Hallo,

   Bij mij is het van hetzelfde.
   Misstanden die moeder doet worden niet opgenomen in de rapporten.
   Ze laat mijn dochter slapen op zolder bij een geiser dit mag helemaal niet. Ook aangifte van gedaan bij jeugdzorg maar alles is mijn schuld.
   Moeder doet wat ze wil houd zich niet aan afspraken enz.
   Jeugdzorg helpt vader niet maar werkt hem alleen maar tegen.
   Ik begrijp niet hoe ze kinderen bij een narcist achter kunnen laten.
   Ze kiezen gewoon voor de gemakkelijke weg.
   Een kind is inmiddels naar mij komen wonen.
   Jeugdzorg zit er nu steeds achteraan.
   Toen de oudste dochter niet meer naar mij kwam deden ze niks.

 8. We kunnen dit verhaal omdraaien .
  Ik ben een moeder die dit overkomt .

  Door vader mishandeld en ik ben gevlucht .
  Geen mogelijkheid om kids mee te nemen op dat moment .

  Vader 2 jaar voorwaardelijk incl de kinderen .

  Oh wat ben ik een slechte moeder vanuit vader ( narcist ) naar de kinderen toe
  Maar moeder mag wel alimentatie betalen maar mijn salaris laat dat dus niet toe .
  Kan zelf bijna niet rondkomen .
  Vader laat loonbeslag leggen .
  Met het motto als jij betaald kun je de kinderen weer zien
  Maar hoe en van wat ik heb het echt niet !!
  Heb zelf na vaste lasten 200 over om te eten .

  Ik wil wel kijkgeld betalen maar moet keus maken kinderen of eten ?
  Die keus zou kinderen zijn maar hoe moet ik dan eten ?

  Silvia

  • Als de rechters de wet, verdragen en gelijkheidsbeginsel zouden naleven…..dus uitgangspunt standaard 50% ieder de kinderen……dan had uw man geen motivatie om geld te ontvangen en u geen angst dat u de kinderen niet meer zou zien.

   De Rechtspraak heeft haar eigen werk zitten scheppen door oneerlijke beschikkingen waardoor ouders over van alles en nog wat kunnen strijden, en diegenen die het in de genen zit om anderen kwaad te doen…..die doen dat dus ook en deze krijgen daartoe alle middelen en hulp van familierechters.

   Handig je eigen werk scheppen, leuk item voor het programma opgelicht.
   Maar over de rug van kinderen en hun ouders is wel heel erg laag bij de grond vind ik. Lager zinken als mens bestaat bijna niet.

 9. In een zaak die vaak jaren loopt kom je hooguit 1 á 2 x voor de rechter met de woorden “dit is mijn uitspraak en hier moet u het mee doen”. Hoe je in deze toestand terecht komt is vaak het gevolg van vele leugens, in mijn geval 251 via diverse aangiften in diverse vormen. Je word dus afgeleid en zand in de ogen gestrooid waar het werkelijk om draait. Daar waar je je verdedigt inzake de vele leugens verlies je de grip op de realiteit. Je gaat de teil in want 1 van die 251 leugens zal toch wel waar zijn.. Vervolgens blijf je achter de feiten aanlopen en waar een ieder het niet meer boeit blijf je aangeschoten achter. Mvg Aad

  • De Staat holt zichzelf uit aangezien het aan zelfvernietiging doet door teveel mensen te lang op cruciale posities te zetten welke daarmee een gevoel van onoverwinnelijkheid gegeven wordt en waarmee corruptie, criminaliteit en machtsmisbruik toeneemt. Deze mensen geven hun posities enkel op bij om verwerping van staten.

   Er zijn maar zeer weinig mensen op cruciale posities welke het besef hebben dat zij onderdeel zijn van het probleem, en als zij al dat besef hebben geven zij doorgaans niet uit eigen wil hun positie op. Macht en aanzien voelt namelijk voor velen erg lekker.

   Zo een systeem is aldus verdoemd om van tijd tot tijd om te vallen, en dat gebeurt altijd. Het is niet de vraag of…maar wanneer.

   Men heeft de cyclus van logische momenten wanneer er oorlog uit moet breken de afgelopen circa 25 jaar met kunstingrepen op weten te rekken. Probleem daarbij is dat de verdeeldheid en onderhuidse woede daarmee niet vermindert maar eerder vermeerdert. Voornamelijk in Europa is dat problematisch.

   De mensen op cruciale posities zien gewoonweg niet wat zij doen, zien het gevaar niet…..juist omdat zij geen of minder gevaar ervaren. Immers zij hebben het goed, hun salaris komt gewoon binnen, niemand van hun gelijkgestemden durft of wil iets zeggen (want daar maak je geen vrienden mee binnen je eigen club) en aldus hebben zij doorlopend een zeer vertekend beeld van de werkelijke en algehele samenleving qua wat er heerst aan gevoelens.

   Zij houden zich daarom bezig met nutteloze vraagstukken hoe krom een komkommer mag zijn en zijn doorgaans ook niet in staat krachtig op te treden. Zoals bijvoorbeeld Koenders of Timmermans welke thans nog niet begrijpen dat je daarmee op termijn niets wint. Zij denken met communicatietrainingen en het vriendelijk spelen met woorden langdurig hun positie te bekleden…..maar in feite veroorzaken zij daarmee onrust. Dat komt alleen niet accuut tot uiting maar de emmer van burgers wat zijn willen pikken en slikken raakt zo steeds voller. Alleen met bergen geld kun je die massa dan nog bespelen, maar is dat er niet dan ga je als Staat toch zeer serieuze problemen tegemoet.

   Alles is simpel verklaarbaar. Dat mensen op cruciale posities vaak hoog opgeleid zijn wil nog niet zeggen dat zij de wijsheid bezitten of intelligent en inventief zijn. Het brein van de mens wordt dikwijls het meest benut door mensen welke in gevaar verkeren of levensbedreigende situaties. Zij moeten namelijk wel optimaal alle hersencellen laten werken (mensen op cruciale posities hebben minder noodzaak daartoe….er is immers geen gevoel van gevaar bij hen).

   De reden dat er veel uitvindingen en een versnelling van de mensheid en zijn economische en inventieve handelen optreden is tijden van gevaar is aldus een logisch gevolg van gevaar. Slapende hersencellen komen alsdan tot leven.

   Daarom heeft WWII ook allerlei zaken voortgebracht welke een economische vooruitgang gaven en technologisch hoogstaand waren.
   Dreiging is domweg al je hersencellen gaan gebruiken tot overleving van je persoon en dierbaren.

   Thans zie je ook dat de technologische ontwikkeling plots snel toeneemt (hetgeen zich helaas vaak vertaald naar oorlogsmaterieel en materiaal). Dan weet je genoeg en weet je ook dat het algemeen gevoel van bedreiging en gevaar groot is.

   Dat gevaar is echter niet veroorzaakt door zogenaamde populisten zoals een zittende macht graag aangeeft. Integendeel! Dat gevaar is ontstaan doordat er machten zitten over zeer lange perioden welke hun hersencellen niet hebben benut omdat zij geen dreiging en gevaar kenden als persoon. Zij komen dikwijls uit met paplepel ingegoten veilige havens en behoefden zich enkel te bekommeren over welke studie het beste was voor hunzelf of kinderen.

   En dat is precies de reden waarom familierechters wereldvreemd zijn. Zij oordelen over het gevaar bij anderen……maar zij begrijpen dat gevaar niet, want zij hebben het nooit meegemaakt, het is niet hun gevaar en zij kunnen dus niet putten uit eigen ervaringen. Ze zijn wel geschoold maar bezitten de wijsheid niet. Burgers lopen aldus tegen een muur van onbegrip aan, maar familierechters blijven doof en blind.

   Nou ben ik niet zo Bijbels maar elk boek bevat waarheden en zeker boeken van een dermate oudheid welke over een zeer lange tijd ge- en beschreven zijn. Dat boek geeft ook uitdrukkelijk meermaals aan dat het niet de machthebbers en tollenaars zijn welke men hoog aan moet slaan.

   Het zijn de ouden van dagen met levenservaring en de daaruit verkregen wijsheid welke men hoog aan moet slaan qua verstand. Ik maak daarbij voor deze huidige tijd wel de kanttekening dat daarmee niet bedoeld wordt de pensonado”s op hun achterwerk in Spanje. Vaak hebben die ook te weinig meegemaakt om de wijsheid te kunnen bezitten…hetgeen weer verklaarbaar is door het door machthebbers oprekken van het logische moment waarop er oorlog zou moeten zijn. De huidige pensonado”s komen massaal uit een vredige tijd waarin het alsmaar alleen omhoog ging.

   We zitten dus nu flink met de gebakken peren. Een stel klaplopers aan de macht (uitzonderingen daargelaten), een Rechterlijke macht met onvoldoende c.q. zeer beperkte wijsheid, en ouderen van dagen welke er ook niets meer van begrijpen dat zij op hun oude dag in moeten leveren….want dat hoefden zij nooit en gewenning maakt lui.

   Bovenstaande in algemeenheid geldend in mijn optiek. Uitzonderingen op de regel zijn er altijd, maar dat blijven…uitzonderingen.

 10. Misschien moeten we onze gedachten zelf wijzigen. Van jongs af aan leren wij dat rechters onafhankelijk zijn en recht spreken naar waarheid en feiten.

  De Staat heeft ons daarmee een worst voorgehouden. Binnen het onderdeel familierecht is dat namelijk niet zo. Hoewel velen dat inmiddels beseffen en aan den lijve hebben ondervonden blijven we hopen en strijden dat familierechters alsnog gaan doen wat ons verteld is……maar…..

  familierechters willen dat niet.

  Alles wat je ooit verteld is over recht…..kan aldus de plomp in want het klopt niet v.w.b. het familierecht.

  In die wetenschap: wat zoeken we dan nog bij die familierechters welke ons geen recht te bieden hebben en daar ook niet aan willen: NIETS. Alleen maar teleurstellingen en bergen energie welke het kost om deze simpele zielen (wat door moet gaan voor rechtspraak) te willen veranderen in eerlijke wezens…..die zij niet willen zijn kennelijk.

  De familierechterlijke orde welke thans de scepter zwaait wil geen recht. Dan luidt mijn vraag: accepteren hun kinderen dat en worden die door deze rechters opgevoed met het idee dat onrecht mag voort woekeren binnen het familierecht? Hoe worden die kinderen van deze rechters bereikt zodat zij eerlijke voorlichting krijgen aangaande wat er vele jaren geschied is binnen het familierecht? Kan aan hen de vraag gesteld worden of zij het juist vinden indien zij hun vader of moeder plotsklaps nooit meer te zien krijgen (gewoon omdat dat kan en niemand ingrijpt) en hun ouders als zijnde familierechters zulke praktijken faciliteren?

  Voor de kinderen van familierechters behoort extra aandacht te komen. Zij lopen mijn inziens het risico op te groeien met denkbeelden dat een ouder plotsklaps uigegomd mag worden (met uitzondering dan van geld betalen…daar moet je wel goed voor zijn…..veel geld allemaal naar je ex die moedwillig niets na wil komen).

  Wij kunnen familierechters kennelijk niet meer bijbrengen wat eerlijk en rechtschapenheid is. Wat wellicht nog wel kan is hun kinderen vertellen wat wel recht is in de hoop dat die kinderen wel verstandig worden en waarheid en feiten hoog in het vaandel krijgen.

  Als de kinderen van Rechters aan hun moeder vragen: “Mama, waarom heb jij zomaar zoveel ouders onterecht weg gehouden van hun kinderen?” “Waarom deed je er aan mee?” “Waarom moest die meneer elke maand zoveel geld betalen om zijn kinderen alleen maar te mogen zien bij de gratie van zijn valse ex vrouw?”

  “Mama….vind je dat eerlijk….mama, mama…..wat is er toch met je en waar ging het mis met je verstand?….Mama, mama toch!!! Foei mama!……ik wil jou nooit meer zien, je bent gruwelijk gemeen!”

 11. Ik heb veel landen bezocht in mijn leven maar nog nooit zo ’n idioot land bezocht als Nederland en ik woon er zelfs.

  Nederland is een ziek en verrot land, de overheid heeft mij uitgekotst door via de politie mijn huis gewapend binnen te vallen, mij 6 uur vast te zetten voor poging tot moord en in de rechtbank ben ik ook nog eens beschuldigd van moord.

  Ik heb het helemaal gehad met die idioten welke dit land regeren, ik pak mijn spullen en verlaat dit KUT land en kom nooit meer terug.

  Dat ik mijn kind niet kan zien neem ik maar op de koop toe, later kan hij dan nog een gezonde vader bezoeken en niet een wrak dat kapot is gemaakt door zijn eigen overheid.

 12. Ja Monique, je slaat de spijker weer op de kop! Het wordt tijd voor een demonstratie van ontevreden vaders tegen de misdadige dictatuur van zelfingenomen rechters, functionarissen en Staats-tollenaars die volstrekt moreel onaanvaardbaar en tegen alle logica in gelden innen t.b.v. moeders die verantwoordelijk zijn voor het levend begraven van de vader van hun kinderen!
  Het is de hoogste tijd voor massale protesten voor de paleizen van onrecht en dom machtsmisbruik en het LBIO.
  Vr. groet,
  Ad

 13. De Nederlandse Staat de Rechters staan feitelijk voor schut, het recht lijdt schade, en het onrecht duurt voort.

  We druipen in dit land van de tolerantie.

  Ook dit onrecht wordt nog steeds getolereerd.

  Een onhoudbare situatie dus!

  Dwaze vaders, dwarse moeders, machteloze rechters en gedupeerde kinderen – het is een troosteloze toestand in echtscheidingsland.

  En wie denkt er aan de kinderen: Wie maakt zich druk, om deze honderd- duizenden Kinderen die veelal moedwillig bij elkaar vandaan worden gehouden door vaak een onwillende ouder.

  De hoogste tijd dat regering en parlement daar eens wat aan gaan doen!

  En dan moet meteen ook maar eens een kritisch onderzoek gedaan worden naar de vaak dubieuze rol die de Raad voor de Kinderbescherming en Jeugdzorg in deze janboel speelt.

  Meer lezen: https://nl.linkedin.com/pulse/samen-naar-bed-dan-ook-zorgen-na-echt-scheiding-jos-aalders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.